Ένα bug της Google μοιράζεται κατά λάθος τα ιδιωτικά βίντεο των χρηστών με άλλους | TechFreaks

Ένα bug της Google μοιράζεται κατά λάθος τα ιδιωτικά βίντεο των χρηστών με άλλους | TechFreaks


Αυτή την εποχή της έντονης ανησυχίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η Google απλώς διαπράττει ένα μεγάλο faux pas. Μεταξύ της 21ης ​​Νοεμβρίου και της 25ης Νοεμβρίου του περασμένου έτους (2019), η υπηρεσία «Λήψη δεδομένων» για την εφαρμογή Google Photos υπέστη σημαντικό πρόβλημα. Όσοι ζήτησαν από την Google να εξάγει και να μεταφορτώσει εικόνες και βίντεο από την εφαρμογή «Φωτογραφίες» ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το «λάθος» της Google.

Λόγω σφάλματος, η εταιρεία κατά λάθος έστειλε κάποια βίντεο σε αρχεία που δεν σχετίζονται με το άτομο που φιλοξένησε το βίντεο στην εφαρμογή Google Photos. Με άλλα λόγια, η Google κατά λάθος διαδίδει τα βίντεο των χρηστών σε τελείως άγνωστους χρήστες.

Σύμφωνα με το The Verge, όσοι επηρεάζονται από αυτό το λάθος έλαβαν ένα μήνυμα από την Google που εξηγούσε τι συνέβη. Επίσης, αποκάλυψε ότι όχι μόνο τα βίντεο τους θα καταλήγουν σε αρχεία ξένων, αλλά θα βρουν επίσης βίντεο από αγνώστους να υπάρχουν μέσα στα δικά τους αρχεία. Υπήρξαν μερικά καλά νέα σε όλο αυτό το χάος, όπως έγραψε η Google: «Το ζήτημα έχει προσδιοριστεί και έχει επιλυθεί. Σας συνιστούμε να εκτελέσετε άλλη εξαγωγή του περιεχομένου σας και να διαγράψετε την προηγούμενη εξαγωγή σας αυτή τη στιγμή».

Ένα bug της Google μοιράζεται κατά λάθος τα ιδιωτικά βίντεο των χρηστών με άλλους

Σε μια δήλωση προς το 9to5Google, η Google ζήτησε συγγνώμη και βασικά επαναλάμβανε όσα είπε στο μήνυμα που έστειλε. «Ενημερώνουμε τα άτομα σχετικά με ένα σφάλμα που ενδέχεται να έχει επηρεάσει χρήστες που χρησιμοποίησαν το Google Takeout για να εξάγουν το περιεχόμενό τους στο Google Photos μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 25 Νοεμβρίου. Αυτοί οι χρήστες ενδέχεται να έχουν λάβει είτε ένα ελλιπές αρχείο, από βίντεο – όχι φωτογραφίες – «Εμείς διορθώσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα και διεξάγουμε μια εις βάθος ανάλυση για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε αν τα βίντεο σας έχουν καταλήξει στα χέρια ατόμων που δεν γνωρίζετε, εκτός από την ελπίδα ότι ορισμένα κλιπ που έχετε τραβήξει δεν σας κερδίζουν ένα βραβείο ή μια θέση στο YouPorn.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1