Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία της η Ακαδημία ΠΑΟΚ Αλμωπίας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | PellaSports

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία της η Ακαδημία ΠΑΟΚ Αλμωπίας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | PellaSports

[ad_1]Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία της η ακαδημία ΠΑΟΚ Αλμωπίας και τα μηνύματα είναι μόνο θετικά και η οργάνωση άριστη.

Κινητήριος μοχλός και ιδρυτής της ο Βασίλης Σαμαράς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου κι άλλων συλλόγων, με μακρά θητεία στα γήπεδα.

Η ακαδημία έχει έδρα την Υδραία Αλμωπίας και αριθμεί 76 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, χωρισμένα σε τμήματα. Εκτός από τον Βασίλη Σαμαρά στο προπονητικό επιτελείο είναι οι Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ευθύμης Τσόρμπας.

Η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ είναι αδιάκοπη κι αυτό έχει να κάνει όχι απλά με θέματα ρουχισμού και εξοπλισμού, αλλά ακολουθώντας και τα προπονητικά προγράμματα της ΠΑΕ για τις μικρές ηλικίες. Διάφοροι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ έρχονται συχνά και παρακολουθούν, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Η διαδρομή του Σαμαρά

Διπλωματούχος UEFA B, ο Βασίλης Σαμαράς αγωνίστηκε αρχικά 6 χρόνια στον Αλμωπό Αριδαίας (1987-1993, Γ΄ εθνική) και μετέπειτα σε Παναχαϊκή (3 χρόνια, Α΄ εθνική), ΠΑΟΚ, Λάρισα, Καβάλα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα (με δύο ανόδους), Πάφο Κύπρου, Προοδευτική (Α΄ εθνική), Βέροια (με δύο ανόδους), Θρασύβουλο (άνοδος από Β΄ σε Α΄ εθνική), Καβάλα (επίσης με δύο ανόδους), Μακεδονικό Νεαπόλεως, Αετό Σκύδρας, Νίκη Βόλου και Επανομή (τη χρονιά που ανέβηκε από τη Γ΄ στη Β΄ εθνική).

Ως προπονητής έχει διατελέσει σε Αλμωπό, Εδεσσαϊκό, Προμάχους, Εξαπλάτανο, Σαρακηνούς και ξανά φέτος στους Προμάχους.

Χαρακτηριστικό του, πέρα από την άριστη κατάρτιση, η μεθοδικότητα, η εργατικότητα και η ανάδειξη αρκετών ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία ΠΑΟΚ Αλμωπίας και από την πορεία εξέλιξης των νεαρών παικτών του.

 

Κώστας Νικολαΐδης[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το PellaSports

Αφήστε μια απάντηση