Επιτροπή Αγώνα – Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών | Λόγος της Πέλλας

Επιτροπή Αγώνα – Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών | Λόγος της Πέλλας

[ad_1]

Για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ξεκίνησαν από όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπροσώπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι – μπράβοι.
Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.
Τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσων το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να “σέρνουν” στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους “καίγεται καρφάκι” αν οι μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.
Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει, είχε μόνο στόχο να βάλουν “το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”. Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι και οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι ΔΣ ανωνύμων εταιρειών.
Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφασή τους και όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.
Μέσα από τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ και ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχει αναδειχθεί η εκτεταμένη νοθεία, με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών: Οι διπλοψηφίες, οι εργαζόμενοι που προσέρχονται στην κάλπη με… αλφαβητική σειρά και ψηφίζουν ένας κάθε μισό λεπτό, τα σωματεία που έχουν περισσότερους ψηφίσαντες από τους εργαζόμενους που υπάρχουν στις περιοχές τους, είναι μερικές από τις καταγγελίες που έχουν γίνει και έχουν μείνει χωρίς απάντηση.
Με παρόμοια περιστατικά εκφυλισμού έχουμε έρθει αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια και μέσα στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων. Οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της περιοχής μας έπαιξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν σημαντικότατο ρόλο στην απομάκρυνση των εργαζομένων από το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι υπεύθυνοι για τη στάση αναμονής των εργαζομένων, είναι αυτοί που έφεραν επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη μέσα στο Εργατικό Κέντρο, προσπαθώντας να πείσουν τους εργαζόμενους ότι έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς.
Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη της περιοχής μας, να “κόψει” την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.
Η συζήτηση που γίνεται ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς για το ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να φτάσει παντού, μπροστά και στην διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που καμία σχέση δεν έχει με συνέδριο εργατικής οργάνωσης.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να στηρίξει, να πλαισιώσει, να πάρει μέρος στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων. Να μην εμπιστευτεί όλους αυτούς που είναι η φωνή και το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.
Να ξεφύγει από τον κλοιό των εργατοπατέρων. Να πορευτεί μαζί με τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί, να αλλάξει πορεία, μακριά από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της.
Να επικρατήσει παντού το σύνθημα:
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σου

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Αφήστε μια απάντηση