Ημερίδα για τους πρόσφυγες της ΔΔΕ Πέλλας στην Έδεσσα – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

Ημερίδα για τους πρόσφυγες της ΔΔΕ Πέλλας στην Έδεσσα – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας


Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+ KA1 και τίτλο «Μαθήματα για μετανάστες

Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και στη μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών σε θέματα ένταξης μαθητών-προσφύγων, διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα την Τρίτη 4/12/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας.


Στην ημερίδα που είχε τίτλο «Μαθητές-Πρόσφυγες: Υποδοχή και Αποδοχή» έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 και διάχυση των αποτελεσμάτων του, γνωστοποιήθηκαν τρόποι αλληλεπίδρασης των προσφύγων με τις τοπικές κοινωνίες και έγιναν κατανοητές προσεγγίσεις και πρακτικές της εκπαίδευσης των μαθητών-προσφύγων σε επίπεδο περιφερειακών διευθύνσεων και σχολικών μονάδων.


Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, του Στρατηγού-Διοικητή της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Έδεσσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τον μπουφέ επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας.
Θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, που θα οργανώσει η ΔΔΕ Πέλλας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και θα υποστηρίξουν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA1 στο Ελσίνκι, με τίτλο «Migrants’ course: Let’s use ICT in teaching & learning of Newly-Arrived Migrants». Στα εργαστήρια θα γίνει παρουσίαση των ψηφιακών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία και στη μάθηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σουΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1