Η κάρτα γραφικών GeForce RTX 20 της Nvidia έρχεται τελικά σε φορητούς υπολογιστές αργότερα αυτό το μήνα | TechFreaks

Η κάρτα γραφικών GeForce RTX 20 της Nvidia έρχεται τελικά σε φορητούς υπολογιστές αργότερα αυτό το μήνα | TechFreaks


Οι ημέρες των απίστευτα ογκώδους φορητών gaming laptops φαινομενικά τελειώνουν με την κυκλοφορία της σειράς Nvidia GeForce RTX 20 για φορητούς υπολογιστές. Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, ανακοίνωσε στο CES 2019 ότι περισσότεροι από 40 νέοι φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν αυτούς τους επεξεργαστές γραφικών θα είναι διαθέσιμοι σε περισσότερες από 100 διαμορφώσεις στις 29 Ιανουαρίου 2019.

Η Nvidia ξεκίνησε αρχικά τη σειρά RTX 20 Series τον Αύγουστο του 2018 ξεκινώντας από τις RTX 2080 και RTX 2080 TI για desktops ακολουθούμενη από την RTX 2070 τον Οκτώβριο και την Titan RTX τον Δεκέμβριο. Η Nvidia δεν αποκάλυψε την RTX 2060 μέχρι το demo του CES 2019, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο η ανίχνευση ακτίνων καθιστά σωστά τις αντανακλάσεις και τις διαθλάσεις.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις επόμενες γενιές GPU της Nvidia, βασίζονται στον τελευταίο σχεδιασμό της «Turing» που βελτιώνει την προηγούμενη γενιά, ενώ προσθέτει αφιερωμένους πυρήνες για ανίχνευση ακτίνων και τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία είχε αρχικά δεχτεί αρνητική κριτική λόγω των χαμηλότερων από τα αναμενόμενων ρυθμών καρέ που προέρχονται από την ανίχνευση ακτίνων, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia είπε ότι η εταιρεία έχει τροποποιήσει από τότε την ισορροπία μεταξύ ανίχνευσης ακτίνων και AI για να επαναφέρει τα ποσοστά καρέ στα κανονικά επίπεδα.

Για παράδειγμα, ο Huang έδειξε το Battlefield V που τρέχει στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας ανάλυση 1440p. Με την ενεργοποίηση της ανίχνευσης ακτίνων, ο ρυθμός πλαισίων μειώθηκε στα 45 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Μόλις ενεργοποιηθεί το DLSS, ο ρυθμός καρέ ανεβαίνει πάλι σε σχεδόν 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το μεγάλο deal με την ανίχνευση ακτίνων είναι ότι καθιστά σχεδόν ρεαλιστικό περιβάλλον. Όπως φαίνεται στο Demo Battlefield V, μπορείτε να δείτε τα κτίρια που αντικατοπτρίζονται σε παράθυρα, σε λάκκους νερού κ.ο.κ., ακόμη και αν ένα τμήμα του κτιρίου δεν βρίσκεται στην οθόνη. Είναι μια εξαιρετικά υπολογιστική εντατική διαδικασία, απαιτώντας έναν εξαιρετικά γρήγορο επεξεργαστή για απόδοση σε πραγματικό χρόνο. Η Nvidia λέει ότι πέρασε δέκα χρόνια δουλεύοντας στην τεχνολογία για να φέρει οικονομικά σε πραγματικό χρόνο εντοπισμό ακτίνων σε επιτραπέζιους υπολογιστές και τώρα σε φορητούς υπολογιστές.

Ένα παράδειγμα φορητού υπολογιστή είναι το MSI GS65 με τα γραφικά Nvidia RTX 2080. Η Huang είπε ότι είναι 15 τοις εκατό ελαφρύτερο και 10 τοις εκατό μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο, και πιο γρήγορο από ένα desktop με μια κάρτα γραφικών GeForce GTX 1080. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για ολόκληρη τη σειρά RTX 20 για φορητούς υπολογιστές είναι ότι – ακόμα και χωρίς τους Max-Q – είναι πιο αδύναμοι από τους τυπικούς GTX 1070 και GTX 1080 που περιέχουν τους ογκώδεις ανεμιστήρες.

Τέλος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι παίκτες που αγοράζουν ένα φορητό υπολογιστή με RTX 2060 ή RTX 2070 της Nvidia μπορούν να πάρουν δωρεάν το Anthem ή το Battlefield V. Αγοράστε ένα φορητό υπολογιστή με το RTX 2080 και παίρνετε και τα δύο παιχνίδια.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1