Η Google καταργεί 22 εφαρμογές από το Play Store που δημιούργησαν ψεύτικα κλικ διαφημίσεων | TechFreaks

Η Google καταργεί 22 εφαρμογές από το Play Store που δημιούργησαν ψεύτικα κλικ διαφημίσεων | TechFreaks


Η Google έχει καταργήσει 22 εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο Κατάστημα Google Play. Με βάση μια ιστορία που δημοσιεύθηκε σήμερα, φαίνεται ότι αυτές οι εφαρμογές σχεδιάστηκαν για να εξαπατήσουν τους διαφημιζόμενους και να εισπράξουν έσοδα προσποιούμενοι ότι οι ιδιοκτήτες του τηλεφώνου είχαν κάνει κλικ σε μια διαφήμιση. Οι 22 εφαρμογές που καταργήθηκαν εγκαταστάθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια φορές από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες συσκευών Android.

Οι εφαρμογές χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό για να προσποιούνται ότι είναι άλλες εφαρμογές που εκτελούνται σε διάφορα τηλέφωνα iOS και Android και κατευθύνονταν να ζητούν διαφημίσεις μέσω ενός διακομιστή command-and-control. Για να μην τραβήξουν την προσοχή του χρήστη στις ψεύτικες εφαρμογές, οι διαφημίσεις εμφανίστηκαν μέσα σε ένα κρυφό παράθυρο προγράμματος περιήγησης (πλάτος 0 pixel x πλάτος 0 pixel), όπου η εσφαλμένη αλληλεπίδραση των χρηστών μαζί τους θα δημιουργούσε τα ψεύτικα διαφημιστικά κλικ. Αυτό θα συμβεί αν ο χρήστης του τηλεφώνου δεν έχει ανοίξει κάποια από τις κακόβουλες εφαρμογές.

Ο μόνος υπαινιγμός στον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου ότι κάτι περίεργο συμβαίνει είναι υψηλότερο από την αναμενόμενη χρήση δεδομένων και η ταχύτερη αποστράγγιση της μπαταρίας. Εκτός από την υποτιθέμενη διαφορετική εφαρμογή σε ένα iPhone 5 σε ένα iPhone 8 Plus, οι κακόβουλες εφαρμογές θα εξαπατούσαν τους διαφημιζόμενους να πιστέψουν ότι η διαφήμισή τους εμφανίστηκε από ένα από τα 249 διαφορετικά μοντέλα Android από 33 ξεχωριστές μάρκες, που εκτελούν Android από 4.4. 2 έως 7.x.

Οι 22 εφαρμογές που αφαιρέθηκαν περιλαμβάνουν:

Sparkle FlashLight
Snake Attack
Math Solver
ShapeSorter
Tak A Trip
Magnifeye
Join Up
Zombie Killer
Space Rocket
Neon Pong
Just Flashlight
Table Soccer
Cliff Diver
Box Stack
Jelly Slice
AK Blackjack
Color Tiles
Animal Match
Roulette Mania
HexaFall
HexaBlocks
PairZap

Αν έχετε εγκαταστήσει κάποιο από αυτά στη συσκευή σας Android, απεγκαταστήστε τα τώρα! Είναι ενδιαφέρον ότι οι εκδόσεις iOS αυτών των εφαρμογών είναι ασφαλείς για χρήση.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1