Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών Android | TechFreaks

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών Android | TechFreaks


Η Google κυκλοφόρησε σήμερα την ετήσια έκθεσή της για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κοιτάζοντας πίσω στο 2018. Στην έκθεση, η Google λέει ότι έχει μια προσέγγιση τριών τρόπων για την ασφάλεια του Android. Χρησιμοποιεί πολυεπίπεδη ασφάλεια όπου όλα συνεργάζονται για την προστασία του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών

Η διαφάνεια δημιουργεί ανοικτό πνεύμα και εμπιστοσύνη, λέει η Google. Δείχνοντας προς τους «περιφραγμένους κήπους» του iOS, η έκθεση δηλώνει ότι «οι κλειστές πλατφόρμες οδηγούν σε δυσπιστία και επικίνδυνη ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας μέσω της αφάνειας». Το τρίτο μέρος της ασφάλειας Android ονομάζεται Backed by Google και σημαίνει ότι το Android υποστηρίζεται από κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ασφάλειας, οι οποίοι φέρνουν τεχνογνωσία στην τεχνολογία AI, ασφάλεια cloud, διαχείριση ταυτοτήτων και πολλά άλλα.

Το εγγενές αμυντικό σύστημα Android, το οποίο ονομάζεται Google Play Protect, σαρώνει όλες τις εφαρμογές σε μια συσκευή και αναζητά δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές (PHAs). Η Google λέει ότι πέρυσι, μόνο το 0,08% των συσκευών Android που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Google Play Store για την εγκατάσταση εφαρμογών επηρεάστηκαν από PHA. Οι συσκευές Android που χρησιμοποιούσαν εφαρμογές εκτός του Google Play Store επηρεάστηκαν περισσότερο από οκτώ φορές από το PHA ή με ποσοστό 0,68%. Αλλά ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα με εγκατεστημένες εφαρμογές είδαν 15% λιγότερα προβλήματα με malware από το 2017. Το 2018, η Google λέει ότι το 0,45% όλων των συσκευών που χρησιμοποιούν το Google Play Protect είχαν εγκαταστήσει ένα PHA σε σύγκριση με 0,56% του προηγούμενου έτους. Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση κατά 20% από έτος σε έτος, το οποίο η Google καλεί «βελτίωση της υγείας του οικοσυστήματος Android».

google play outside google play

Στις πέντε μεγαλύτερες αγορές Android, η Google είδε τα PHA να εγκαθίστανται με χαμηλότερο ρυθμό από έτος σε έτος σε τρεις από αυτές (Ινδία, Ινδονησία, Βραζιλία), ενώ μια αγορά ήταν επίπεδη (Ρωσία) και η μία είχε αύξηση (Η.Π.Α.). Στη μεγαλύτερη αγορά Android, την Ινδία, η εγκατάσταση PHA μειώθηκε κατά 35%, καθώς το 0.65% όλων των συσκευών Android στη χώρα είχε εγκατεστημένο PHA. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές είχαν φορτωθεί εκ των προτέρων μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού και βρίσκονταν σε επηρεασμένα τηλέφωνα ακριβώς έξω από το κουτί. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των συσκευών Android με εγκατεστημένο PHA αυξήθηκε κατά 25% από 0,4% σε 0,5%. Το μεγαλύτερο μέρος του κακόβουλου λογισμικού στις πολιτείες ήταν κακόβουλο λογισμικό που έτρεχε κρυμμένη διαφήμιση στο παρασκήνιο. Αυτή η απάτη κλικ επιτρέπει σε όσους βρίσκονται πίσω από αυτές τις PHA να συλλέγουν παράνομα έσοδα από διαφημίσεις. Η απάτη κλικ δεν θεωρήθηκε PHA από την Google πέρυσι.

Κάθε μέρα, το Google Play Protect σαρώνει 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές. Η λειτουργία είναι τώρα ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε όλα τα νέα τηλέφωνα Android. Πέρυσι, η Google πρόσθεσε ειδοποιήσεις που προειδοποιούσαν τους χρήστες Android όταν εγκαθιστούν μια εφαρμογή εκτός του Google Play Store και όταν πρόκειται να εγκαταστήσουν μια επιβλαβή εφαρμογή. Το 2018, η Google ξεκίνησε επίσης την αυτόματη απενεργοποίηση εφαρμογών που δημιούργησαν προβλήματα με το απόρρητο ή είχαν παραπλανητική συμπεριφορά ή περιεχόμενο.

google play android edition

Επίσης, η Google βελτίωσε τη λειτουργία Find my Device πέρυσι, προσθέτοντας εσωτερικούς χάρτες, έτσι ώστε τα χαμένα smartphones να μπορούν να βρεθούν σε μεγάλα κτίρια όπως ένα αεροδρόμιο.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1