Η IBM κατοχυρώνει ευρεσιτεχνία με ένα smartwatch που γίνεται smartphone και tablet | TechFreaks

Η IBM κατοχυρώνει ευρεσιτεχνία με ένα smartwatch που γίνεται smartphone και tablet | TechFreaks


Ενώ περιμένουμε την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Fold και του Huawei Mate X, ακούμε για τη Sony που εργάζεται σε ένα τηλέφωνο με μια αναδιπλούμενη οθόνη. Και η Apple συνεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα πτυσσόμενο iPad. Τώρα, η IBM, η οποία ήταν κάποτε το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο τεχνολογίας, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δική της πτυσσόμενη συσκευή με διαφορετικό μορφοποιητικό παράγοντα.

Το LetsGo Digital δημοσίευσε το πραγματικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το USPTO. Με τίτλο «Μεταβλητό μέγεθος εμφάνισης για μια ηλεκτρονική συσκευή προβολής», το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δόθηκε αρχικά το 2016 και εκδόθηκε στο Big Blue τον περασμένο μήνα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει ένα ορθογώνιο σχήμα smartwatch που έχει παχύτερο περίβλημα από το συνηθισμένο κάτω από την οθόνη. Αυτό συμβαίνει επειδή η θήκη διαθέτει χώρο ώστε να μπορεί να περιέχει επτά επιπρόσθετους πίνακες οθόνης. Οι χρήστες θα μπορούσαν να ξεδιπλώσουν την οθόνη στο ρολόι από ένα πάνελ σε δύο πάνελ, τέσσερα πάνελ ή οκτώ πάνελ. Κάθε πάνελ μετράει 3 ίντσες προς 2 ίντσες. πλήρως ξεδιπλωμένο, η συσκευή δημιουργεί μία οθόνη μεγέθους μεγέθους tablet που μετράει 12 ίντσες κατά 8 ίντσες.

ibm smartwatch pantent

Όταν ανοίγουν τέσσερα πάνελ, η συσκευή μεταβαίνει από τη λειτουργία smartwatch σε λειτουργία smartphone με την κατάλληλη αλλαγή στο UI. Τα εικονίδια είναι μεγαλύτερα και μπορούν να προβληθούν μεγαλύτερες εικόνες. Σε αυτή τη λειτουργία, τα υπόλοιπα τέσσερα πάνελ παραμένουν στοιβαγμένα και αποθηκευμένα. Όταν τα τέσσερα τελευταία πάνελ ξεδιπλώνονται τότε και τα οκτώ είναι σε χρήση, η συσκευή μεταβαίνει σε λειτουργία tablet και απαιτεί και τα δύο χέρια να λειτουργεί. Οι ραφές ανάμεσα στις οθόνες είναι ελάχιστες. Η συσκευή θα διαθέτει τουλάχιστον ένα ηχείο και θα λειτουργεί με ένα προαιρετικό ποντίκι και φυσικό πληκτρολόγιο.

Η IBM έχει βγει από την επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε πιθανότατα θα σκεφτόταν να χορηγήσει άδεια χρήσης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας μόλις η τεχνολογία είναι διαθέσιμη για να παραχθεί μαζικά ένα τέτοιο προϊόν, παρά να δοκιμάσει να το δημιουργήσει μόνη της. Βέβαια ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ετοιμάζει μια εταιρία αλλά φαίνεται αρκετά δύσκολο η IBM να κάνει αυτή τη μετάβαση. Εγώ πάντως προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ να έβλεπα ένα ποιοτικό προϊόν από την IBM διαθέσιμο για ευρεία κυκλοφορία. 

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1