Η Samsung στέλνει επιδιόρθωση ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων στα τηλέφωνα S10 και Note 10 σε 24 ώρες | TechFreaks

Η Samsung στέλνει επιδιόρθωση ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων στα τηλέφωνα S10 και Note 10 σε 24 ώρες | TechFreaks


Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα σημαντικό σφάλμα με τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung στα τελευταία smartphone της. Το ελάττωμα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συσκευή, ανεξάρτητα από το ποιο δακτυλικό αποτύπωμα έχει σαρωθεί στην συσκευή.

Τώρα γνωρίζουμε ότι η Samsung εκδίδει μια λύση για αυτό το σφάλμα μέσα στις επόμενες 24 ώρες (μέσω του Android Police). Το patch θα είναι διαθέσιμο στις περισσότερες συσκευές στις οικογένειες Samsung Galaxy S10 και Samsung Galaxy Note 10.

Το πρόβλημα του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung είναι σχετικά εύκολο να αναπαραχθεί. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ορισμένα προστατευτικά οθόνης καλύπτουν τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων στις συσκευές Galaxy S10, S10 Plus, Note 10 και Note 10 Plus (το Galaxy S10e διαθέτει έναν οπτικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και δεν επηρεάζεται). Ο σαρωτής ολοκληρώνει τη σάρωση του ίδιου του προστατευτικού οθόνης, όχι το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Επομένως, είναι εύκολο για όλους να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό σας με το προστατευτικό οθόνης πάνω σε αυτό.

Εάν διαθέτετε συσκευή Galaxy S10 ή Note 10, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να αφαιρέσετε το προστατευτικό οθόνης σας, ανεξάρτητα από το είδος του. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να καταχωρίσετε ξανά τα δακτυλικά αποτυπώματα σας αφού αφαιρέσετε το προστατευτικό και, στη συνέχεια, να τα ξαναγράψετε ξανά μόλις λάβετε το fix patch.

Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα του λογισμικού θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί εντός των επόμενων 24 ωρών, αλλά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τη δείτε. Κάποια στιγμή ανάμεσα σε αυτό το διάστημα, μπορεί να δείτε μια ειδοποίηση από τη Samsung που σας δίνει μια περίληψη της εισερχόμενης ενημέρωσης. Πρέπει να το διαβάσετε προσεκτικά και να βεβαιωθείτε ότι το καταλαβαίνετε.

Το πρόβλημα της ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung είναι αρκετά σημαντικό ώστε οι τράπεζες να εμποδίζουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν το δακτυλικό αποτύπωμα τους για να συνδεθούν με τις ιδιόκτητες εφαρμογές τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο περιορισμός θα φύγει όταν η διόρθση είναι μέσα στις συσκευές και όλα θα επανέλθουν πίσω στο φυσιολογικό.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1