Η TCL αποκαλύπτει το πρώτο smartphone του κόσμου με οθόνη με δυνατότητα αναδίπλωσης | TechFreaks

Η TCL αποκαλύπτει το πρώτο smartphone του κόσμου με οθόνη με δυνατότητα αναδίπλωσης | TechFreaks


Οι αναδιπλούμενες συσκευές είναι αναμφισβήτητα το επόμενο μεγάλο στοίχημα τόσο στις βιομηχανίες smartphone όσο και στις εταιρείες tablet, αλλά αν τα προϊόντα είναι έτοιμα αυτή τη στιγμή είναι μια άλλη συζήτηση. Οι ομοειδείς της Samsung, Huawei και Motorola κινούνται προς τα εμπρός με κυκλοφορίες παρά τα αξιοσημείωτα προβλήματα αντοχής με τα σχέδια των κινητών τους.

Η TCL, από την άλλη πλευρά, υιοθετεί μια πολύ πιο επιφυλακτική προσέγγιση, αποφεύγοντας την απελευθέρωση προϊόντων στο κοινό αυτήν τη στιγμή. Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να εργάζεται πολύ σκληρά για τις απαραίτητες τεχνολογίες και σήμερα έχει ανακοινώσει κάποιες νέες συσκευές που χρησιμοποιούν τις τελευταίες πτυσσόμενες και κυλιόμενες οθόνες.

Το πρώτο smartphone στον κόσμο με μια κυλιόμενη οθόνη

Η TCL αποκαλύπτει το πρώτο smartphone του κόσμου με οθόνη με δυνατότητα αναδίπλωσης

Η πρώτη συσκευή TCL έχει σηκώσει τα μανίκια της, και αναμφισβήτητα το πιο συναρπαστικό, είναι κάτι που ονομάζει το πρώτο «κυλιόμενο επεκτάσιμο smartphone» στον κόσμο. Μοιάζει με κάθε άλλη κορυφαία ναυαρχίδα με την πρώτη ματιά χάρη στην παρουσία μιας μεγάλης οθόνης AMOLED με καμπύλη άκρη 6,75 ιντσών και πάχους μόλις 9mm. Αλλά εκεί που τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι στο εσωτερικό.

Κρυμμένοι μεταξύ του εμπρός και πίσω πλαισίου είναι δύο εσωτερικοί «κινητήρες» που μπορούν να ενεργοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτοί σπρώχνουν τη μία πλευρά του smartphone προς τα έξω για να αποκαλύψουν ένα εντελώς νέο τμήμα της οθόνης, το οποίο, όταν δεν χρησιμοποιείται, διπλώνει πίσω στο εσωτερικό της συσκευής.

Το προϊόν που προκύπτει διαθέτει μια μεγάλη οθόνη 7,8 ιντσών και ένα προσαρμοστικό περιβάλλον χρήστη με βελτιώσεις λογισμικού όπως split screen και multi-tasking που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την TCL με γνώμονα το προϊόν.

Αυτή η τεχνολογία έχει αναμφισβήτητα πολύ πιο μεγάλο νόημα στο τμήμα smartphone λόγω της συμπαγούς λειτουργίας της. Θα μπορούσε επίσης να επιλύσει μερικά σημαντικά ζητήματα ανθεκτικότητας, καθώς η οθόνη δεν έχει πτυχή, σύμφωνα με την TCL, χάρη σε έναν μεγαλύτερο άξονα κατά την αναδίπλωση του πάνελ. Ενώ στο θέμα της αντοχής, η TCL μας λέει ότι εργάζεται για την προσθήκη ινών στο εσωτερικό για να κρατήσει τη σκόνη και άλλα σωματίδια έξω από το κινητό τηλέφωνο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την απελευθέρωση αυτής της έννοιας του smartphone στο κοινό. Αλλά η TCL ελπίζουμε να συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία και τελικά να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη έκδοση.

Ένα tablet 10 ιντσών που μπορεί να διπλώνει σε ένα smartphone 6,7 ιντσών

Η TCL αποκαλύπτει το πρώτο smartphone του κόσμου με οθόνη με δυνατότητα αναδίπλωσης

Η δεύτερη ιδέα από την TCL έχει σχεδιαστεί για να κλείνει μόνιμα το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών smartphones και των μικρότερων tablets, όπως το iPad 10,2 ιντσών, προσφέροντας στους αγοραστές το καλύτερο και των δύο κόσμων. Οι χρήστες της φουτουριστικής συσκευής αποκτούν πρόσβαση σε μια αρκετά μεγάλη οθόνη 10 ιντσών όταν ξετυλίγεται πλήρως. Ωστόσο, αντίθετα από τα παραδοσιακά tablets που συχνά αποτελούν πρόβλημα για τη μεταφορά, το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να αναδιπλωθεί σε μια συμπαγή μορφή smartphone.

Ο μοναδικός σχεδιασμός γίνεται με την ενσωμάτωση και των δύο τεχνολογιών άρθρωσης της TCL – DragonHinge και ButterflyHinge. Αυτά εξασφαλίζουν επίσης ότι η διαδικασία αναδίπλωσης της οθόνης προς τα μέσα και προς τα έξω είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, σύμφωνα με την εταιρεία, με σχεδόν κανένα κενό. Το προϊόν που προκύπτει μοιάζει με ένα smartphone που διαθέτει οθόνη 6,65 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 20,8: 9 και εντυπωσιακή ανάλυση 3K. Για να παίξει λίγο με τον σχεδιασμό, η TCL έχει προσθέσει μια πολυδιάστατη λάμψη με 3D ολογραφικό φινίρισμα στο πίσω μέρος της τριπλής όψης.

Η TCL εξέθεσε το υπό εξέταση προϊόν το περασμένο φθινόπωρο, αλλά τώρα διαθέτει ένα πρωτότυπο εργασίας.  Η TCL δεν έχει ακόμη σχεδιάσει να το κυκλοφορήσει στην αγορά και ίσως να μην γίνει ποτέ αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια κυκλοφορία του ίσως και αυτό το έτος.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1