καταπληκτικές κάμερες, υποστήριξη 5G, αλλά χωρίς εφαρμογές Google | TechFreaks

καταπληκτικές κάμερες, υποστήριξη 5G, αλλά χωρίς εφαρμογές Google | TechFreaks


Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι γεμάτο μεγάλες διαρροές και τρελές φήμες, το τελευταίο κτήνος της Huawei – το Mate 30 Pro – είναι τελικά εδώ και είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί το iPhone 11 Pro και το Galaxy Note 10. Η ναυαρχίδα βασίζεται στην επιτυχία του περασμένου έτους του Mate 20 Pro διατηρώντας μια δέσμη σημαντικών χαρακτηριστικών αλλά τελικά παίρνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο με σημαντικές εσωτερικές αναβαθμίσεις, μια πανέμορφη νέα οθόνη και μια αναβαθμισμένη ρύθμιση κάμερας που θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την εγγραφή βίντεο.

Horizon Display, υποστήριξη 5G, χωρίς εφαρμογές Google

mate 30 pro curved display

Το Mate RS Porsche Edition έγινε η πρώτη ναυαρχίδα της Huawei με μια curved edge οθόνη, όταν ανακοινώθηκε στις αρχές του 2018. Αυτός ο σχεδιασμός μεταφέρθηκε τελικά στο Mate 20 Pro και πιο πρόσφατα στο P30 Pro και φαίνεται ότι η Huawei είναι πολύ ευχαριστημένη από την αποδοχή του κόσμου. Τόσο πολύ ώστε να έχει τώρα την έννοια του curved edge display σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Η νέα οθόνη του Huawei Mate 30 Pro, η οποία διατίθεται στο εμπόριο ως ‘Horizon Display’, διαθέτει οθόνες καμπυλωμένες σε 88 μοίρες, που αφήνουν ελάχιστο χώρο για φυσικά κουμπιά. Εξαιτίας αυτού, η Huawei έχει αποσυνδέσει πλήρως το rocker της ΄έντασης ήχου υπέρ μιας ψηφιακής εφαρμογής που μπορεί να ενεργοποιηθεί με διπλό πάτημα σε κάθε πλευρά της οθόνης και με το δάχτυλό σας κατά μήκος της άκρης.

Το νέο πάνελ OLED της Huawei υποστηρίζει ένα τυπικό ρυθμό ανανέωσης 60Hz και τεχνολογία Sound-on-Display που ουσιαστικά καταργεί την ανάγκη για ένα ηχείο. Το μειονέκτημα σε αυτό, ωστόσο, είναι η έλλειψη στερεοφωνικού συστήματος ηχείων. Η Huawei έχει επίσης υποβαθμίσει την ανάλυση του πάνελ από 3120 x 1440p σε 2400 x 1176p αλλά αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μιλώντας για την μπαταρία, η τελευταία ναυαρχίδα της Huawei είναι εξοπλισμένη με μια τεράστια μπαταρία των 4.500mAh που υποστηρίζει την τεχνολογία 40W SuperCharge και μια νέα εφαρμογή SuperWirelessCharge 27W. Όπως το Mate 20 Pro και P30 Pro, το Mate 30 Pro υποστηρίζει επίσης μια βελτιωμένη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση που είναι 3 φορές πιο γρήγορη από ό, τι πριν.

Όλα αυτά συνδυάζονται με 8GB μνήμης RAM και 256GB εσωτερικής αποθήκευσης στο στάνταρ μοντέλο, αν και υποστηρίζεται η επέκταση μέσω υποδοχής κάρτας nano-SD. Η συσκευή διαθέτει το πρόσφατα ανακοινωθέν Kirin 990 5G που υποστηρίζει οκτώ διαφορετικές ζώνες 5G. Το Galaxy Note 10+, για σύγκριση, υποστηρίζει μόνο 3. Αν είστε αντίθετοι με την τεχνολογία 5G, θα είναι διαθέσιμη και μια έκδοση 4G LTE μόνο.

Το Huawei Mate 30 Pro συνοδεύεται από το Android 10 προεγκατεστημένο παράλληλα με την προσαρμοσμένη διεπαφή EMUI 10. Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως, η ναυαρχίδα δεν έχει πρόσβαση στις Υπηρεσίες Google Play ή σε καμία από τις εφαρμογές της εταιρείας. Η Huawei πρόκειται να παράσχει μια λύση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες.

Τέσσερις πίσω κάμερες που περιλαμβάνουν δύο αισθητήρες 40MP

mate 30 pro Κάμερες

Η τάση των νέων κινητών φαίνεται να κινείται προς κατακόρυφη ή τετραγωνική ρύθμιση της κάμερας, αλλά η Huawei έχει πάρει το δικό της μονοπάτι με το Mate 30 Pro. Συγκεκριμένα, έχει εξοπλίσει τη ναυαρχίδα με μια τεράστια κυκλική μονάδα κάμερας που περιβάλλεται από ένα μεγάλο, «δαχτυλίδι».

Παρέχεται εντός της μονάδας μια κύρια κάμερα f / 1.6 με ανάλυση 40 megapixel, η οποία υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Αυτό συνδυάζεται με έναν αισθητήρα Time-of-Flight και έναν τηλεφακό f / 2.4 με 8 megapixel που υποστηρίζει οπτικό ζουμ 3x, υβριδικό ζουμ 5x και ψηφιακό ζουμ έως και 30x. Επίσης, μέρος του πακέτου είναι μια νέα 40-megapixel υπέρ ευρείας γωνιάς Super Sensing Cine κάμερα με f / 1,8 διάφραγμα. Αυτό εισάγει υποστήριξη για ένα ακόμη ευρύτερο οπτικό πεδίο και ως εκ τούτου δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να συλλάβουν πολύ περισσότερa σε ένα μόνο πλάνο.

Η ρύθμιση της κάμερας συνολικά υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K 60fps και βίντεο Super Slow Motion 960fps σε ανάλυση 1080p. Χάρη στην τεχνολογία του λογισμικού, είναι διαθέσιμη μια τρελή λειτουργία υπερβολικά αργής κίνησης 7680fps αν και η εγγραφή περιορίζεται στα 720p. Τέλος, η Huawei εισάγει ζωντανή λειτουργία bokeh και Super Night Scene, η οποία βασίζεται στην υπάρχουσα νυχτερινή λειτουργία της εταιρείας.

Huawei Mate 30 Pro τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας, χρώματα

Η νεώτερη ναυαρχίδα της Huawei θα είναι διαθέσιμη για να αγοραστεί σε πολλά χρώματα – Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple και Black – εκτός από δύο νέες παραλλαγές Forest Green και Orange που χρησιμοποιούν vegan δέρμα στην πλάτη αντί για γυαλί. Το 4G Mate 30 Pro κοστίζει € 1099 ενώ η έκδοση 5G διατίθεται σε € 1199. Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η διαθεσιμότητα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1