Κτήνος, του Michael Pearce | CultureNow.gr

Κτήνος, του Michael Pearce | CultureNow.gr


Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μοll ερωτεύεται ένα μυστηριώδη  ξένο, τον Pascal, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Για την ταινία

Η ταινία ΚΤΗΝΟΣ/BEAST είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του υποψήφιου για BAFTA Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, Michael Pearce. Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αποδοχή στα φεστιβάλ του κόσμου από το Sundance και το Τορόντο μέχρι το Βερολίνο αλλά και τη δική μας Θεσσαλονίκη, η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Michael Pearce έχει μεγαλώσει στο Jersey της Μεγάλης Βρετανίας εκεί που εκτυλίσσεται η ταινία και επηρεασμένος από την ιστορία του ασύλληπτου σίριαλ κιλερ του Jersey της δεκαετίας του ’60 αποφάσισε να γράψει και να σκηνοθετήσει μια εξόχως κινηματογραφική ερωτική ιστορία με στοιχεία θρίλερ.

«Απέναντι στον μυστηριώδη Pascal αντιπαραθέτουμε την ψυχολογική κατάσταση της Moll που είναι εξίσου μυστηριώδης με το δικό του παρελθόν. Μήπως και Εκείνη είναι ένα Κτήνος όπως ακριβώς υποψιάζονται για τον Pascal;»

Το casting

Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι η πεμπτουσία της ταινίας. Όταν τους βλέπεις μαζί στη μεγάλη οθόνη είναι αυτή η χημεία που κυριαρχεί. Η Jessie Buckley κατέκτησε κοινό και κριτικούς με τη σπουδαία της εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά του BBC, Πόλεμος και Ειρήνη. Η οντισιόν της για το ΚΤΗΝΟΣ ήταν συνταρακτική. Με την Buckley να κλειδώνει με την πρώτη ανάγνωση τον ρόλο της Moll η αναζήτηση για τον Pascal ξεκίνησε. Ο Johnny Flynn ερχόταν με τη δύναμη της βράβευσης του για το HANGMEN στο West End και όταν εμφανίστηκε για την οντισιόν στο πλευρό της Buckley όλοι κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους το ζευγάρι των πρωταγωνιστών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Michael Pearce

Σενάριο: Michael Pearce

Παίζουν: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James

Επίσημη πηγή

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share