Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης | Culture Now

Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης | Culture Now


Το ΜΙΕΤ, με αδιάλειπτη παρουσία πενήντα και πλέον ετών στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα. Συστάθηκε το 1966 από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 χρόνων από την ίδρυσή της. Ωστόσο, αρχίζει τη δράση του ουσιαστικά το 1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των επιστημών και των καλών τεχνών.

Το ΜΙΕΤ αγκαλιάζει πλήθος δραστηριοτήτων και επιμέρους τμημάτων. Κύριο μέλημα του είναι οι εκδόσεις του και, δίπλα σε αυτές, μια πολύ ανεπτυγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα, εκθεσιακή και αρχειακή.

Τα τελευταία χρόνια, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, το ΜΙΕΤ διοργανώνει μουσικές βραδιές στην αυλή του, στην Πλάκα. Στον ίδιο χώρο, φέτος το καλοκαίρι, εγκαινίασε και τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, φιλοξενώντας μουσικές παραστάσεις.

Από τις μουσικές εκδηλώσεις στην αυλή μας είχαμε τη χαρά να αναπτύξουμε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, κάποιοι από τους οποίους θα μας συντροφεύσουν με τις μουσικές τους σε αυτή τη συναυλία.

Συντελεστές

Συμμετέχουν φιλικά οι καλλιτέχνες

Αmoeba, Γιώργος Ανδρέου, Μιχάλης Καλκάνης, Σταύρος Λάντσιας, Κορίνα Λεγάκη, Ντόρα Μπακοπούλου, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μιχάλης Πορφύρης, Βασίλης Ρακόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Χουντής

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Κουαρτέτο: Λαέρτης Κοκολάνης, 1ο βιολί – Ευγένιος Ζιμπάϊ, 2 ο βιολί – Ηλίας Σδούκος, βιόλα – Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο.

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το CultureNow

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share