Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην ΠΕ Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην ΠΕ Πέλλας | Λόγος της Πέλλας


Με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, περιεκτικό περιεχόμενο και εκπροσώπους όλων των Προσφυγικών, Ποντιακών και Πολιτιστικών Συλλόγων

πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, 24 05 2020, οι επίσημες εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ Πέλλας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα της Γενοκτονίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα, ομιλία από τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών, Απόστολο Ασλανίδη, ανάγνωση ψηφίσματος και απαγγελία ποιήματος από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας “Θεόδωρος Γαβράς” ενώ συμμετείχαν ο ο ποντιακός σύλλογος Αλμωπίας “Εύξεινος Λέσχη”, Κρύας Βρύσης “Αλ. Υψηλάντης και ο Σύλλογος Άρνισσας.Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού της πόλης.
Σε σύντομο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19 δεν μας αποτρέπει από την εκπλήρωση της ηθικής μας υποχρέωσης για απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αποκτά ένα ιδιαίτερο, συμβολικό νόημα, θυμίζοντάς μας τα δεινά που έχει περάσει ο Ελληνισμός και την μεγάλη ικανότητά του για προσαρμογή, αναδιάταξη των δυνάμεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόοδο και ευημερία. Είναι χαρακτηριστικός ο στίχος του παραδοσιακού τραγουδιού που ακούμε αυτές τις ημέρες και στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας “η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία επάρθεν, η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο”, για τους Έλληνες, αλλά και τους επίδοξους καλοθελητές. Με την ευκαιρία, εύχομαι υγεία για όλους μας και δύναμη ψυχής ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την πανδημία της κρίσης σε εφαλτήριο για κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σουΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share