Οι Diminuita live στο Half Note | Culture Now

Οι Diminuita live στο Half Note | Culture Now


Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007, οι Diminuita σαν τρίο, έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, InternationalGypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2015).

Τον πρώτο λόγο στη μουσική τους έχει η χαρακτηριστική αυτοσχεδιαστική ελευθερία, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ. Ο καθαρός, φυσικός ήχος των οργάνων παράλληλα με τον αέρα του swing και τις αρμονικές αναφορές στο bebop δίνουν πρωτότυπες μελωδικές γραμμές αλλά και ρυθμική ευελιξία.

Από το 2007 και μέχρι το 2014 οι Diminuita ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τη gypsy jazz ή αλλιώς jazz manouche, σαν τρίο. Tην ευρωπαϊκή δηλαδή εκδοχή του swing με έγχορδα, όπως πρωτοπαίχτηκε τη δεκαετία του ’30 από τους Django Reinhartd- Stephane Grapelli με το Hot Club de France.

Το 2015, το σχήμα “μεγαλώνει” σε μια μικρή big band, την «Le petit Big Band», με ενορχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις τουDjango Reinhardt , του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους , “a-rhythmology” 2011 και Μani Sessions το 2014.

Οι μουσικοί

Κωνσταντίνος Σαπούνης: τρομπέτα
Λεωνίδας Μαλάκης: άλτο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντάκης: τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος: βαρύτονο σαξόφωνο
Αστέριος Μητρούσης: κοντραμπάσο
Έφη Σαράντη: ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Παπαδογιάννης: κιθάρα, ενορχήστρωση
και καλεσμένη η Μαρία Αυλητή στα φωνητικά

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το CultureNow

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1