Ο Microsoft Edge ενημερώθηκε με το χαρακτηριστικό του NewsGuard για την καταπολέμηση ψεύτικων ειδήσεων | TechFreaks

Ο Microsoft Edge ενημερώθηκε με το χαρακτηριστικό του NewsGuard για την καταπολέμηση ψεύτικων ειδήσεων | TechFreaks


Η αυθεντικότητα των πληροφοριών, ή ψεύτικα νέα, όπως την ονομάζουμε, έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Πολλές πλατφόρμες που χωρίς να το θέλουν πολλαπλασιάζουν ψεύτικα νέα έχουν προσπαθήσει να προσθέσουν φίλτρα που θα εμπόδιζαν την εμφάνιση πλαστών ειδήσεων, αλλά κανένα δεν είναι 100% αποτελεσματικό.

Το Microsoft Edge, το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά που υπόσχεται να δώσει στους χρήστες κινητών τη δυνατότητα συνεχούς περιήγησης από το τηλέφωνό τους Android στη συσκευή των Windows 10, μόλις δήλωσε ότι θα πολεμήσει τα ψεύτικα νέα. Η εφαρμογή ενημερώθηκε πρόσφατα με ένα νέο χαρακτηριστικό που αποκαλείται NewsGuard, το οποίο προορίζεται να εντοπίσει ψεύτικα νέα και να εμποδίσει τη διάδοσή τους στους καταναλωτές.

«Το NewsGuard χρησιμοποιεί τη δημοσιογραφία για την καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Οι εκπαιδευμένοι αναλυτές μας, οι οποίοι είναι έμπειροι δημοσιογράφοι, κάνουν έρευνες σε διαδικτυακά σήματα ειδήσεων για να βοηθήσουν τους αναγνώστες και τους θεατές να γνωρίζουν ποιες από αυτές προσπαθούν να κάνουν νόμιμη δημοσιογραφία και ποιες όχι.»

Η νέα λειτουργία ήταν διαθέσιμη για δοκιμαστές beta του Microsoft Edge για μερικές εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει στο Google Play Store. Το NewsGuard αναμένεται να φτάσει και στις συσκευές iOS, καθώς η Microsoft εξέτασε επίσης το χαρακτηριστικό γνώρισμα και στα iPhones. Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε αν αυτό το αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό θα λειτουργήσει σωστά και θα προσφέρει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που εδώ και χρόνια απασχολεί το διαδίκτυο. 

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1