Παρουσίαση δίσκου “Ενας άλλος Καβάφης” της Τζένης Τσίλη με τον Βασίλη Γισδάκη

Παρουσίαση δίσκου “Ενας άλλος Καβάφης” της Τζένης Τσίλη με τον Βασίλη Γισδάκη

[ad_1]

Πρόκειται για μια διαφορετική μουσική ανάγνωση οκτώ ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, που κυκλοφορεί ήδη σε cd και βινύλιο.

Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στη λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.

Στην εκδήλωση θα ακουστεί ολόκληρο το έργο και θα προλογίσει η Δρ. Φιλολογίας-κριτικός λογοτεχνίας, Ανθούλα Δανιήλ. Ποιήματα του Καβάφη θα αναγνώσει ο ποιητής-πεζογράφος Μάριος Μιχαηλίδης.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Μία μουσική δυναμική συνάντηση ψυχής και τόλμης αν αναλογιστούμε ότι, ο Καβάφης είναι κορυφαίος ποιητής, ο Βασίλης Γισδάκης ένας ερμηνευτής με μεγάλη πορεία στο χώρο της μουσικής, αποδίδοντας με αισθαντικότητα όλο το εύρος του ποιητικού λόγου του Αλεξανδρινού ποιητή και η Τζένη Τσίλη μία πρωτοεμφανιζόμενη συνθέτης που, με ευαισθησία και γνώση δημιούργησε ένα δισκογραφικό έργο, με έντονα τα στοιχεία του προσωπικού μουσικού της ύφους.

Συμμετέχουν

Τζένη Τσίλη (πιάνο)
Γιώργος Μάκαρης (κλασ. & ηλ. κιθάρα)
Στέλλα Ζιοπούλου (βιολί)
Ζωή Βαφειάδη (όμποε)
Αλκαίος Σουγιούλ (μαντολίνο)
Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο)
Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο & ηλ. μπάσο)
Πάνος Βασιλονικολός (ντραμς)[ad_2]

Επίσημη πηγή

Αφήστε μια απάντηση