Περίπου 32 εκατομμύρια συσκευές Android σύντομα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chrome

Περίπου 32 εκατομμύρια συσκευές Android σύντομα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chrome


Η ομάδα των XDA Developers έψαξε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Chrome για Android και βρήκε μια ενδιαφέρουσα νέα αλλαγή. Η αλλαγή αυτή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο εγγύς μέλλον, το Chrome δεν θα υποστηρίζει πλέον συσκευές Android που εκτελούν την έκδοση Jellybean.

Προς το παρόν, το Chrome μπορεί να εγκατασταθεί από το Google Play Store σε οποιαδήποτε συσκευή με Android 4.1 ή νεότερη έκδοση. Σύντομα όμως, θα υποστηρίζονται μόνο συσκευές με Android 4.4 KitKat ή νεότερη έκδοση.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών Android τρέχει στο KitKat και πιο μετά, υπάρχουν ακόμη πολλές συσκευές στο Jellybean. Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς διανομής Android, το 3,2% των συσκευών Android εξακολουθούν να κυκλοφορούν με μια έκδοση του Jellybean.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android, το 3,2 τοις εκατό ενός δισεκατομμυρίου είναι 32 εκατομμύρια συσκευές. Μάλλον είναι μεγάλο το νούμερο.

Βέβαια, μόνο και μόνο επειδή μια συσκευή Android δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Chrome δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να μπει με κάποιο άλλο πρόγραμμα. Αλλά το Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και να μην υπάρχει πια πρόσβαση σε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο θέμα για πολλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχει ακόμη γνωστό χρονικό πλαίσιο για το πότε η Google πρόκειται να τραβήξει το βύσμα του Jellybean και του Chrome, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει ήδη αυτή η αλλαγή στον κώδικα του Chrome θα είναι πιθανότατα αρκετά σύντομα.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1