Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας και στα Γιαννιτσά – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας και στα Γιαννιτσά – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας


05/12/2018
Τοπικά Νέα

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στα Γιαννιτσά, τα οποία θα τροφοδοτηθούν μέσω συστήματος Συμπιεσμένου Αερίου (CNG).
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 50% θα αποτελέσει τραπεζική χρηματοδότηση και κεφάλαια της ΔΕΔΑ.
Η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) θα προβεί τον προσεχή Ιανουάριο στην προκήρυξη των διαγωνισμών (ένας σε κάθε Περιφέρεια με ξεχωριστά επιμέρους έργα για κάθε πόλη) για την προμήθεια υλικών και την κατασκευή των έργων.
Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο Ιούλιο με Αύγουστο του 2019 και εκτιμάται ότι στο τέλος του 2021 θα έχουν τελειώσει όλα τα δίκτυα και θα συνεχιστεί η διαδικασία των συνδέσεων καταναλωτών μέχρι τα μέσα περίπου του 2023.
Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αυτό θα επιφέρει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σουΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Ήρθε... για να την ακούσεις!