Τα Windows 10 σταματάνε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μέσω του Device Manager | TechFreaks

Τα Windows 10 σταματάνε τις ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μέσω του Device Manager | TechFreaks


Τα Windows 10 έχουν καταργήσει μια μέθοδο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης συσκευών για όσους εκτελούν την πιο πρόσφατη ενημέρωση Μαΐου 2020, στην ουσία ακύρωσαν την ενημέρωση των drivers μέσω της Διαχείρισης συσκευών.

Η Microsoft έκανε σιωπηλά αυτήν την κίνηση χωρίς καμία ανακοίνωση με την πρόσφατη ενημέρωση για την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 (build 19041.423), η οποία έφτασε με μια δέσμη διορθώσεων σφαλμάτων (για να μην αναφέρουμε ένα άλλο κρυφό στοιχείο – ένα νέο μενού Έναρξη που κρύβεται πίσω από τα παρασκήνια ).

Πριν από αυτήν την ενημέρωση, όταν επισκέπτεστε τη Διαχείριση συσκευών και εξετάζετε τις διάφορες εγκατεστημένες συσκευές του υπολογιστή σας, υπάρχει μια επιλογή για «αυτόματη αναζήτηση προγραμμάτων οδήγησης» που συνδέεται με τους διακομιστές της Microsoft και αναζητά ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης, λήψη και εγκατάσταση ενός εάν υπάρχει.

Προχωρήστε αλλού

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε το Windows Latest, αυτή η εγκατάσταση έχει πλέον απενεργοποιηθεί στην ενημέρωση του Μαΐου 2020 – αν και εάν υπάρχει ένα νεότερο πρόγραμμα οδήγησης στη μονάδα δίσκου του υπολογιστή σας, εξακολουθεί να μπορεί να εγκατασταθεί στη Διαχείριση συσκευών. Αλλά αν θέλετε να αναζητήσετε ενεργά το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης στο διαδίκτυο – κάτι που συμβαίνει συνήθως – η Διαχείριση συσκευών θα σας ενημερώσει απλώς ότι ενδέχεται να υπάρχουν “καλύτερα προγράμματα οδήγησης στο Windows Update” ή στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Με άλλα λόγια, όσοι επιθυμούν να ενημερώσουν απευθείας στα Windows 10 θα πρέπει τώρα να κατευθυνθούν στο Windows Update στις Ρυθμίσεις, το οποίο πιθανότατα είναι το σημείο όπου πηγαίνετε για ενημερώσεις ούτως ή άλλως (ή εναλλακτικά, επισκεφθείτε τη σελίδα λήψεων ή την κατάλληλη ενότητα του ιστότοπου του κατασκευαστή ).

Παρόλο που αυτή μπορεί να είναι μια λιγότερη επιλογή για την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών, είναι λογικό να διατηρείτε τα πάντα κάτω από μια στέγη και κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι απλά αυτό που η Microsoft τακτοποιεί με την ενημέρωση Μαΐου, κάτι που η εταιρεία έχει υποσχεθεί να κάνει σε διάφορους τομείς των Windows 10 ( όπου παραμένουν πολλαπλές διαδρομές για να επιτευχθεί το ίδιο τέλος, πιθανώς στη σύγχυση των ατόμων με λιγότερες τεχνολογικές γνώσεις).

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share