Τούρκοι χάκαραν κυβερνητικές ιστοσελίδες – DOS attacks στα site της Βουλής, της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ | TechFreaks

Τούρκοι χάκαραν κυβερνητικές ιστοσελίδες – DOS attacks στα site της Βουλής, της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ | TechFreaks


Αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου, μπήκαν στο στόχαστρο Τούρκων χάκερς και «έπεσαν» σήμερα για περίπου μιάμιση ώρα.

Μια ομάδα Τούρκων χάκερς με την επωνυμία «Anka Neferler» με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη «έριξε» τις ιστοσελίδες. Η Αθήνα επιβεβαίωσε την επίθεση αν και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα. Βέβαια, λίγο μετά τις 20:00 οι ιστοσελίδες άρχισαν να επανέρχονται.

Οι χάκερς υποστηρίζουν ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη στάση της Αθήνας, καθώς όπως ισχυρίζονται η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία! «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρουν.

Τούρκοι χάκαραν κυβερνητικές ιστοσελίδες - DOS attacks στα site της Βουλής, της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση των σελίδων με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας της Βουλής (DOS attack), αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των χάκερ στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα πάντα με τις αρμόδιες πηγές από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτή την ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής έχουν ρίξει εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφορτιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της.

Ωστόσο από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα του υπουργείου είναι σε συντήρηση και ότι από χθες ήταν γνωστό ότι η ιστοσελίδα του taxis θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης από σήμερα έως το πρωί του Σαββάτου στις 10 και κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1