Το ασυνήθιστο Patek Philippe 5212A Calatrava Weekly Calendar | MonoNews


Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Το νέο ρολόι Calatrava Weekly Calendar με αριθμό αναφοράς 5212Α-001 είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα για την Patek Philippe.

Αντί για ένα πολύτιμο μέταλλο, όπως συνηθίζεται στα Calatrava, η κάσα του 5212Α είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Επίσης, πέρα από τη μέρα της εβδομάδας και την ημερομηνία, το 5212Α δείχνει και τον αριθμό της εβδομάδας την οποία διανύουμε. Οι εβδομάδες είναι αριθμημένες με βάση το ISO 8610, που ορίζει ότι η πρώτη πλήρης εβδομάδα του έτους ξεκινά από τη Δευτέρα, και όχι από την Κυριακή, καθώς και ότι η πρώτη πλήρης εβδομάδα του έτους είναι αυτή που περιλαμβάνει την 4η Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες χρονιές θα υπάρχουν 53 εβδομάδες σε ένα έτος, αντί για τις συνήθεις 52, κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψη στο συγκεκριμένο ρολόι.

Ο νέος μηχανισμός που δημιούργησε η εταιρεία για το ρολόι είναι η καλίμπρα 26-330, βασισμένη στην αυτοκουρδιζόμενη καλίμπρα 324. Έχει διάμετρο 26,6 χιλιοστών και πάχος 4,82 χιλιοστών, με λειτουργία ημερολογίου.

Η ανακοίνωση αυτού του ρολογιού έρχεται σε μία περίοδο που η σειρά Calatrava υστερεί στις πωλήσεις, όπως και άλλα ρολόγια με πολύπλοκους μηχανισμούς, καθώς η ζήτηση για πιο σπορ ρολόγια βρίσκεται στα ύψη. Σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Patek Philippe, σύμφωνα με το Hodinkee, φαίνεται πως είναι να κάνει τα στρογγυλά και πολύπλοκα ρολόγια της να μοιάζουν λιγότερο πολυτελή. Όπως για παράδειγμα το 5172G που ανακοινώθηκε πρόσφατα, με μία vintage κάσα και καντράν.

Το 5212Α είναι πιθανόν το πρώτο στρογγυλό ρολόι στη σύγχρονη ιστορία της Patek Philippe με ατσάλινη κάσα που δεν θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση. Κι αυτό γιατί δε φαίνεται να απευθύνεται στους συλλέκτες, αλλά στο ευρύτερο κοινό. Μένει να δούμε αν το σαφές ενδιαφέρον της αγοράς για ατσάλινα, λιγότερο αυστηρά ρολόγια θα μεταφραστεί σε ενθουσιασμό για το νέο δημιούργημα της εταιρείας.

Τα βασικά

Μάρκα: Patek Philippe
Μοντέλο: Calatrava Weekly Calendar
Αριθμός αναφοράς: 5212A-001
Διάμετρος : 40 mm
Πάχος: 10,79 mm
Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι
Χρώμα καντράνΑσημί με μαύρη γραμματοσειρά με βάση τον γραφικό χαρακτήρα του σχεδιαστή
Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα
Λουρί/ΜπρασελέΧειροποίητο λουρί από δέρμα μοσχαριού

Ο μηχανισμός

Καλίμπρα: 26-330 S C J SE
ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, μέρα της εβδομάδας, αριθμός της εβδομάδας
Διάμετρος: 26,6 mm
Πάχος: 4,82 mm
Απόθεμα ενέργειαςΚατ’ ελάχιστον 35, μέγιστο 45 ώρες
ΚούρδισμαΑυτόματο
Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τιμή: 29.500 ελβετικά φράγκα
ΔιαθεσιμότηταΔεν έχει ανακοινωθεί ακόμα
Περιορισμένη έκδοση: Όχι, κανονική παραγωγή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το MonoNews

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1