Το Δέντρο, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Ολύμπια | Culture Now

Το Δέντρο, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Θέατρο Ολύμπια | Culture Now


Στη συναυλία θα ακουστεί σε νέα ενορχήστρωση ολόκληρο το έργο Romancero Gitano σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο Αχ, έρωτα! σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.

Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο Un árbo lllamado Lorca σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Την φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και την υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ολοκληρώνει η καλοδουλεμένη Χορωδία, υπό τη μουσική διδασκαλία του Σταύρου Μπερή και η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων. Μαζί υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή, προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από Το δέντρο F. G. Lorca.

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα, τον πλούτο και τον διεθνή χαρακτήρα της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα.

Συντελεστές

Τραγούδι: Καλλιόπη Βέττα
Κιθάρα/Ενορχηστρώσεις: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Χορωδία δήμου Αθηναίων

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Πέτρος Καρπαθάκης

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το CultureNow

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1