Το λαμπρό De Bethune DB28GS Grand Bleu | MonoNews

Το λαμπρό De Bethune DB28GS Grand Bleu | MonoNews


Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Δεν μπορείς να μη θαυμάσεις ένα ρολόι της De Bethune. Ακόμα κι αν προτιμά κανείς τη χρηστικότητα και το value for money ενός τυπικού σπορ ρολογιού με 12ωρο δακτύλιο, τα σχέδια της είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Και αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για το DB28GS Grand Bleu, το ρολόι που παρουσίασε η εταιρεία στη φετινή έκθεση Baselworld.

To «GS» στο όνομα του ρολογιού σημαίνει «Grand Sport», και το DB28GS Grand Bleu είναι σύμφωνα με την εταιρεία το πρώτο της πραγματικά αθλητικό ρολόι. Είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και παρέχει αντοχή στο νερό έως τα 100 μέτρα και καταδυτικό δακτύλιο μίας κατεύθυνσης. Η διάμετρος της κάσας είναι στα 45 χιλιοστά.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι ο «χειροκίνητος φωτισμός καντράν», που λειτουργεί με δυναμό, πέρα από το απόθεμα ενέργειας του μηχανισμού, και φωτίζει το καντράν με το πάτημα ενός κουμπιού στο κάτω μέρος της κάσας. Ο φωτισμός είναι πιο έντονος απ’ όσο φαίνεται στις φωτογραφίες, σύμφωνα με το Hodinkee.

Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο ρολόι είναι η χρήση ενός νέου φωτιστικού υλικού το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον James Thompson της Black Badger. Η De Bethune ήθελε ένα ειδικό υλικό που να φαίνεται μπλε στο φως της μέρας, αλλά παράλληλα να δίνει επαρκή λάμψη για ένα σπορ ρολόι. Η Black Badger δημιούργησε για τον σκοπό αυτό το αποκλειστικό υλικό Blue Moon, σε συνεργασία με τη Super-LumiNova. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση Baselworld είχε κατασκευαστεί πριν την εφαρμογή του Blue Moon.

Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι ο χειροκίνητος DB2080, που παρέχει ένδειξη ώρας και αποθέματος ενέργειας, το προαναφερθέν σύστημα φωτισμού, ενώ το απόθεμα ενέργειάς του διαρκεί πέντε μέρες. Αποτελείται από περισσότερα από 400 εξαρτήματα και η συχνότητά του είναι στα 4 Hz.

Έχοντας πάρει θέση στο μεταίχμιο μεταξύ της πρωτοποριακής ωρολογοποιίας και του νεοφουτουριστικού σχεδιασμού που μοιάζει βγαλμένος από εκείνη την εποχή που πίστευαν πως το 2000 θα ταξιδεύαμε με ιπτάμενα αυτοκίνητα, η De Bethune είναι σύγχρονη, αλλά με έναν αέρα επιστημονικής φαντασίας. Γιατί λοιπόν να μη δημιουργήσει και ένα ρολόι καταδύσεων;

Με τιμή που ξεκινά από τα 93.500 δολάρια με υφασμάτινο και λαστιχένιο λουτί, το DB28GS Grand Bleu φέρνει τη λάμψη της De Bethune σε ένα ρολόι καταδύσεων. Δεν είναι πρακτικό, πιθανότατα δεν είναι value for money, όμως δεν μπορεί να μη λατρέψει κανείς τη λαμπερή προσωπικότητα αυτού του ρολογιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το MonoNews

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1