Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας smartphone της Samsung προσφέρει μια ματιά στο όχι τόσο μακρινό μέλλον | TechFreaks

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας smartphone της Samsung προσφέρει μια ματιά στο όχι τόσο μακρινό μέλλον | TechFreaks


Ένα από τα επερχόμενα smartphones της Samsung μπορεί να διαθέτει μια πραγματική bezel-less οθόνη, η οποία δεν θα έχει frames γύρω από αυτή. Οι πλευρές του τηλεφώνου χρησιμοποιούνται ως επιπρόσθετες οθόνες που διαθέτουν χειριστήρια αφής, ορισμένα από τα οποία η Samsung εισήγαγε με την κυκλοφορία των κορυφαίων ναυαρχίδων Galaxy.

Εικόνες μιας τέτοιας συσκευής έχουν εντοπιστεί πρόσφατα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) από το LetsGoDigital, κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο. Οι εταιρείες προσθέτουν συνήθως εικόνες ενός προϊόντος όταν υποβάλλουν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδίου.

galaxy true bezel-less display

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο WIPO αναφέρουν ότι η οθόνη του τηλεφώνου είναι ευέλικτη, ωστόσο, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις πλευρές της συσκευής εκτός από τα εικονίδια που βλέπουμε στα σχήματα. Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα που προτείνεται από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τις εικόνες είναι το γεγονός ότι το τηλέφωνο θα διαθέτει το ηχείο, τους αισθητήρες και την κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός κάτω από την οθόνη.

Επίσης, το τηλέφωνο δεν φαίνεται να περιλαμβάνει θύρα υποδοχής ήχου ή θύρα USB Type-C, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί μόνο ασύρματα. Φυσικά, δεδομένου ότι αυτό είναι απλώς ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ορισμένα από αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να έχουν αφαιρεθεί σκόπιμα, επειδή δεν είναι σημαντικά στην περίπτωση αυτή.

Επιπλέον, τα έγγραφα της Samsung αποκαλύπτουν ότι η οθόνη του τηλεφώνου μπορεί να έχει διαφορετικούς παράγοντες μορφής όπως το ορθογώνιο και το πολύγωνο. Τώρα, μερικές από τις διαθέσιμες μέχρι σήμερα τεχνολογίες καθιστούν δυνατή μια τέτοια συσκευή, αν και είμαστε σίγουροι ότι η Samsung δεν είναι έτοιμη ακόμα για μαζική παραγωγή. Σε, 3-4 χρόνια από τώρα, μια τέτοια συσκευή έχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει ο βασικός κανόνας παραγωγής για τη βιομηχανία smartphone.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1