Το νέο Mate Xs είναι το πιο ακριβό και εκλεπτυσμένο πτυσσόμενο τηλέφωνο μέχρι στιγμής | TechFreaks

Το νέο Mate Xs είναι το πιο ακριβό και εκλεπτυσμένο πτυσσόμενο τηλέφωνο μέχρι στιγμής | TechFreaks


Η Samsung πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένη από τη σημερινή γεωπολιτική έκρηξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία ουσιαστικά πέταξε την Huawei από την αγορά όταν πρόκειται για τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας εκτός της Κίνας. Όχι μόνο φαίνεται να λάμπει στην κορυφή τώρα, αλλά, βλέποντας τις δημιουργίες της Huawei, όπως το νέο πτυσσόμενο Mate Xs που μόλις ανακοίνωσε, μπορεί σίγουρα να χτυπήσει τη Samsung στο ίδιο της το παιχνίδι.

Ακούσαμε ότι η Huawei προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο πτυσσόμενο της τηλέφωνο – το Mate X – με διαφορετικό όνομα και με αναβαθμισμένες προδιαγραφές και σχεδιασμό, και σήμερα ο CEO Richard Yu πήρε τη σκηνή στη Βαρκελώνη για να ανακοινώσει το Mate Xs. Τι είναι διαφορετικό από το αρχικό Mate X όπως ανακοινώθηκε; Αρκετά, στην πραγματικότητα.

Τα μεγέθη οθόνης Huawei Mate Xs, κάμερες και συνδεσιμότητα 5G

Το νέο Mate Xs είναι το πιο ακριβό και εκλεπτυσμένο πτυσσόμενο τηλέφωνο μέχρι στιγμής

Η πλήρης λίστα προδιαγραφών του Huawei Mate Xs περιέχει πολλές εκπλήξεις όταν συγκρίνεται όχι μόνο με το Mate X, αλλά και με το Galaxy Fold:

Διαστάσεις: 161,3 x 78,5 / 146,2 x 11 / 5,4 mm (κλειστό / ανοιχτό)
Μέγεθος οθόνης: 8 ίντσες 2480 x 2200 pixels όταν ανοίγει, 6,6″ (μπροστά) ή 6,4 «(πίσω) όταν είναι κλειστό
Μνήμη: 8GB μνήμη RAM / 512GB εσωτερική αποθήκευση
Επεξεργαστής και συνδεσιμότητα 5G: Kirin 990 με ενσωματωμένο μόντεμ Balong, παγκόσμια υποστήριξη 5G για 8 γραμμές
Κάμερα (ες): 40MP (κύρια) + 16MP (ευρεία) + 8MP (τηλεφακός) + αισθητήρας ToF
Μπαταρία και φόρτιση: 4500mAh, φορτιστής 55W
OS: EMUI 10 στο AOSP Android 10 με την εφαρμογή Huawei App Gallery

Η ομορφιά της πτυσσόμενης προσέγγισης του σχεδιασμού του τηλεφώνου της Huawei είναι ότι δεν είναι μόνο ο τύπος που ξεδιπλώνεται, ο οποίος σας δίνει γίγαντες οθόνες για να δουλεύετε τόσο σε ανοιχτές όσο και σε κλειστές καταστάσεις, αλλά επίσης διαφεύγει από την άσχημη αντίληψη του Samsung Galaxy Fold.

Η Huawei τοποθετούσε απλά όλες τις κορυφαίες κάμερες από τις ναυαρχίδες P30 και Mate 30 σε μια ελαφρώς παχύτερη λωρίδα στη μία πλευρά του τηλεφώνου που χρησιμεύει ως λαβή όταν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό και ως ένα selfie kit όταν κλειστό, win-win.

Ο νέος μεντεσές Falcon Wing με μηχανισμό με ζιρκόνιο εξασφαλίζει ομαλή και ανθεκτική λειτουργία, ενώ η ευέλικτη οθόνη 8 ιντσών OLED που παρέχεται από το BOE προστατεύεται τώρα με διπλή στρώση οπτικά διάφανου πολυϊμιδίου όπως το Motorola Razr. για να καυχηθεί ότι το υλικό PI είναι πιο ακριβό από τον χρυσό, ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε κάποια ζαρώματα στην κορυφογραμμή, αλλά αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για να ανοίξετε το μέλλον.

Ένα μεγάλο τηλέφωνο 6.4 «-6.6» όταν ήταν κλειστό, ένα πραγματικό tablet 8 «όταν ήταν ανοιχτό- αυτό είναι που τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα έπρεπε να φέρουν, και η Huawei κατάφερε να κρατήσει τα πράγματα σχετικά λεπτά και μικρά. μικρότερο, εξίσου βαρύ και μόνο ελαφρώς μεγαλύτερο ή παχύτερο από το Galaxy S20 Ultra.

Υποστηριζόμενο από έναν επεξεργαστή 7nm δεύτερης γενιάς που ονομάστηκε Kirin 990, δεν θα στερείται και απόδοσης, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Huawei κατάφερε να ενσωματώσει ένα μόντεμ πλήρους φάσματος 5G στο εσωτερικό του chipset. 

Huawei Mate Xs τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το νέο Mate Xs είναι το πιο ακριβό και εκλεπτυσμένο πτυσσόμενο τηλέφωνο μέχρι στιγμής

Υπάρχει κάποια αρκετά εκπληκτική τεχνολογία μέσα σε αυτό που είναι το καλύτερο πτυσσόμενο τηλέφωνο που ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής όταν πρόκειται για προδιαγραφές και σχεδίαση. Με την ανακοινωθείσα τιμή των 2499 ευρώ, όμως, μόνο οι πιο αφοσιωμένοι οπαδοί θα το αγοράσουν έτσι κι αλλιώς, όταν το Mate Xs θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αυτή την άνοιξη.

Το άλλο θέμα είναι η επίσημη υποστήριξη για τις υπηρεσίες της Google, παρόλο που η Huawei πιέζει έντονα με τις δικές της εναλλακτικές λύσεις και ελπίζει για μια γεωπολιτική πρόοδο στο μεταξύ. Σε κάθε περίπτωση, η Samsung θα πρέπει να νιώσει μεγάλη ανακούφιση όσο αυτοί οι τύποι εμποδίζονται από το να ανταγωνίζονται σωστά στην παγκόσμια σκηνή αυτή τη στιγμή.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1