Το benchmark του Huawei P30 Pro υποδηλώνει ότι δεν θα ανταγωνιστεί το Galaxy S10 | TechFreaks

Το benchmark του Huawei P30 Pro υποδηλώνει ότι δεν θα ανταγωνιστεί το Galaxy S10 | TechFreaks


Το Huawei P30 Pro είναι το επόμενο μεγάλο smartphone της χρονιάς και με μόλις μερικές εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι την ανακοίνωσή του, η ναυαρχίδα έχει εντοπιστεί (μέσω Nashville Chatter) στο δημοφιλές site benchmarking Geekbench.

Όσον αφορά τη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων, η premium συσκευή ήταν σε θέση να πιάσει τους 9.670 βαθμούς. Μια εξίσου εντυπωσιακή βαθμολογία 3,251 επιτεύχθηκε από τη συσκευή στη δοκιμή ενός πυρήνα. Αυτά τα αποτελέσματα έγιναν δυνατά χάρη στην παρουσία του High-end τσιπ Kirin 980 και σε μια σημαντική μνήμη RAM 8GB. Η καταχώρηση αναφοράς επιβεβαιώνει επίσης την παρουσία του Android 9 Pie.

Αν και το Huawei P30 Pro δεν είναι ακόμη επίσημο, τα αποτελέσματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη. Στην τελική, η ναυαρχίδα διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με το Huawei Mate 20 Pro του περασμένου έτους και τα επίπεδα απόδοσης είναι φαινομενικά ισοδύναμα με αυτό κάτι που είχε κάνει και με το P20 Pro το οποίο διέθετε επεξεργαστή προηγούμενου έτους.

Σε σύγκριση με άλλες ναυαρχίδες όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά υψηλά. Το Galaxy S10 + που τροφοδοτείται με το Snapdragon 855, για παράδειγμα, παράγει συνεχώς αποτελέσματα multi-core στην περιοχή των 11.000 βαθμών και των single-core των περίπου 3.500 βαθμών. Η έκδοση Exynos 9820, από την άλλη πλευρά, ενισχύει τα αποτελέσματα του single core σε πάνω από 4.000 βαθμος και διατηρεί τους multi-core αριθμούς σε περίπου 10.500.

Το iPhone XS της Apple επίσης παράγει αποτελέσματα πολλαπλών πυρήνων στην περιοχή των 11.000 και ενός πυρήνα που συνήθως βρίσκονται μεταξύ 4.700 και 4.800 μονάδων χάρη στο A12 Bionic.

Στο τέλος της ημέρας, τα συγκριτικά αποτελέσματα δεν είναι το παν. Σήμερα, τόσο η βελτιστοποίηση του υλικού όσο και του λογισμικού παίζουν τεράστιους ρόλους στην πραγματική απόδοση των συσκευών. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Samsung και η Apple έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες σε αυτές τις περιοχές, η Huawei μπορεί να έχει πολλά να κάνει με τη σειρά P30 και το κατώτερο chip της.

p30 benchmark

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1