Το DrainerBots θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε | TechFreaks

Το DrainerBots θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε | TechFreaks


Ορισμένες εφαρμογές στο Google Play Store με πάνω από 10 εκατομμύρια λήψεις ήταν προφανώς μέρος μιας επιχείρησης που ονομάζεται DrainerBot. Μια ιστορία στην Ars Technica αναφέρει τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Oracle Data Cloud και τον γενικό διευθυντή Eric Roza, να αναφέρουν ότι αυτές οι εφαρμογές βλάπτουν τους καταναλωτές με την αποστράγγιση της μπαταρίας στα τηλέφωνά τους και την κατανάλωση των δεδομένων τους.

 

Αυτές οι εφαρμογές εγκαταστάθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια φορές και περιλαμβάνουν τίτλους όπως το Perfect365, το VertexClub, το Draw Clash of Clans, το Touch ‘n’ Beat – Cinema και το Solitaire: 4 Seasons. Αφού εγκατασταθούν σε ένα τηλέφωνο Android, οι εφαρμογές θα προβάλλουν διαφημίσεις βίντεο στο παρασκήνιο που ο χρήστης δεν θα δει ποτέ. Αλλά αυτές οι διαφημίσεις όχι μόνο θα παράγουν έσοδα για τους χάκερς, αλλά και θα φάνε μέχρι και 10GB δεδομένων κάθε μήνα. Με όλες αυτές τις διαφημίσεις βίντεο, η μπαταρία σε μια συσκευή που έχει πληγεί θα τελειώσει πιο γρήγορα και η ίδια η συσκευή τηλεφώνου θα λειτουργήσει σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Εκτός από μια ταχύτερη αποστράγγιση μπαταρίας και ένα αργό τηλέφωνο πολύ ζεστό στην αφή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ανακαλύψετε εάν το τηλέφωνό σας έχει μια εφαρμογή που είναι DrainerBot. Μπορείτε να αναζητήσετε εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιήσει μεγάλο όγκο δεδομένων κάθε μήνα. Στο Android 9 Pie, μπορείτε να το βρείτε πατώντας Ρυθμίσεις> Δίκτυο και Internet> Χρήση δεδομένων> Χρήση δεδομένων εφαρμογών. Οι εφαρμογές που είναι DrainerBots καταναλώνουν αρκετές μονάδες δεδομένων σε μηνιαία βάση.

Ένα SDK από μια εταιρεία από την Ολλανδία που ονομάζεται Tapcore βοήθησε να διανεμηθεί το DrainerBots, σύμφωνα με την Oracle. Η εταιρεία παρέχει λογισμικό που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν έσοδα από πειρατικές εγκαταστάσεις των εφαρμογών τους. Σε μια ανακοίνωση στο blog που γράφτηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις κατηγορίες, η εταιρεία λέει: «Τη στιγμή της πρώτης ακρόασης σχετικά με το σχέδιο απάτης DrainerBot, η Tapcore άρχισε την άμεση εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει εάν κάποιος τέτοιος κώδικας διανεμήθηκε ποτέ μέσω του δικτύου της χωρίς να το γνωρίζει». Η εταιρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να παράσχει όλα τα αποτελέσματα στα ευρήματά της.» Η διαφάνεια και η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας για τη βιομηχανία κινητής διαφήμισης και η Tapcore είναι έτοιμη να μοιραστεί όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα «.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google έχει καταργήσει όλες τις παραβατικές εφαρμογές, εκτός από ένα, το Solitaire: 4 Seasons (Full), το οποίο προφανώς πρέπει να αποφύγετε. Εάν το έχετε ήδη εγκαταστήσει, απενεργοποιήστε το αμέσως.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1