Το ‘Fast Share’ του Android είναι η απάντηση της Google στο AirDrop της Apple | TechFreaks

Το ‘Fast Share’ του Android είναι η απάντηση της Google στο AirDrop της Apple | TechFreaks


Το Android Beam ήταν η απόπειρα της Google να προσφέρει μια απρόσκοπτη λειτουργία μοιράσματος δεδομένων μεταξύ συσκευών Android, στο πνεύμα του AirDrop της Apple. Παρουσιάστηκε το 2011, το Android Beam είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε NFC και επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων σε μικρή εμβέλεια μεταξύ συσκευών και με την κυκλοφορία του Android Q, θα πάει ένα βήμα πιο μακρία.

Για να αντικαταστήσει το Beam, η Google εκκινεί το Android ‘Fast Share’ – μια νέα υπηρεσία που έχει την ίδια βασική ιδέα – δηλαδή, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τοπικά αρχεία, κείμενα, συνδέσμους και άλλα δεδομένα μεταξύ τους- αλλά χρησιμοποιεί Bluetooth και peer- to-peer Wi-Fi, αντί για NFC.

Όπως εντοπίστηκε από το 9to5Mac, η νέα υπηρεσία είναι παρόμοια με τον κόμβο κοινής χρήσης που διατίθεται σήμερα στην εφαρμογή Αρχεία της Google. Το στοιχείο Fast Share ενσωματώνεται στο φάκελο κοινόχρηστων στοιχείων του συστήματος Android και μπορεί επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Google> Fast Share. Όπως υποδεικνύεται στα screenshots (βλέπε παρακάτω), η νέα μέθοδος κοινής χρήσης της Google έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μεταξύ συσκευών Android, Chromebooks, iPhones και smartwatches.

fast share

Το Android Fast Share προορίζεται ώστε να επιτρέψει κοινή χρήση μικρής εμβέλειας μεταξύ συσκευών που δεν είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, οπότε απαιτείται η ενεργοποίηση των υπηρεσιών Bluetooth και Location σε αμφότερες τις συσκευές. Η κοινή χρήση αρχείων είναι απλή – εισάγετε ένα όνομα για τη συσκευή σας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Fast Share” και βλέπετε μια λίστα διαθέσιμων συσκευών στη γύρω περιοχή. Για να στείλετε κάτι, απλώς πατήστε σε μια συσκευή. ο παραλήπτης θα δει μια προτροπή για αποδοχή ή απόρριψη της μεταφοράς – όπως και όταν μοιράζεστε με Bluetooth – και αν το αποδεχτεί τότε ξεκινά η μεταφορά.

Υπάρχει επίσης η επιλογή να δοθεί η κατάσταση “Preferred Visibility” σε άτομα με τα οποία συνδέεστε συχνά με το στοιχείο Fast Share. Αυτό τους επιτρέπει να βλέπουν τη συσκευή σας όταν είναι κοντά, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την υπηρεσία.

Το Fast Share φημολογείται ότι ξεκινάει παράλληλα με το Android Q, αλλά μπορεί να μην περιορίζεται στην τελευταία έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Google. Πιστεύεται ότι θα είναι στις υπηρεσίες Google Play, επομένως ίσως να δούμε το Fast Share να γίνεται διαθέσιμο και σε παλαιότερες συσκευές.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share