Το iPhone 5 θα σταματήσει να λειτουργεί σύντομα, εάν δεν εγκαταστήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση | TechFreaks

Το iPhone 5 θα σταματήσει να λειτουργεί σύντομα, εάν δεν εγκαταστήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση | TechFreaks


Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone 5, η Apple άρχισε να στέλνει ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες του τηλεφώνου η οποίοι τους ανακοινώνει ότι πρέπει να ενημερώσουν τις συσκευές τους στην πιο πρόσφατη συμβατή έκδοση του iOS – σε iOS 10.3.4 – την επόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μονάδες iPhone 5 που δεν ενημερώνονται στο iOS 10.3.4 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Βασικές υπηρεσίες όπως το App Store, το iCloud, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η περιήγηση στον ιστό μέσω του Safari ή του Chrome θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Οι ενημερώσεις λογισμικού «over-the-air» θα γίνουν αμέσως διαθέσιμες, αν και υπάρχει λύση σε αυτό. Αν ξεχάσετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο iPhone 5 έως τις 3 Νοεμβρίου, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε από έναν υπολογιστή πριν μετακινηθείτε στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη του iOS 10 πριν από δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του iOS 11 αλλά τελικά αναγκάστηκε να διορθώσει ένα σημαντικό ζήτημα αυτό το καλοκαίρι που συνέβαλε στη διατήρηση της συμβατότητας των παλαιότερων iPhones και iPads με δίκτυα GPS καθώς περνούν μια μεταβατική περίοδο.

Από ό, τι γίνεται κατανοητό, τα iPads τέταρτης γενιάς επηρεάζονται επίσης από την αλλαγή, αν και η μόνη λειτουργικότητα που θα επηρεαστεί είναι το GPS. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1