Το Microsoft Edge δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τη Google | TechFreaks

Το Microsoft Edge δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τη Google | TechFreaks


Η Microsoft έκανε πρόσφατα το switch για να βασίσει το πρόγραμμα περιήγησης Edge στον open-source κώδικα του Chromium, αλλά η Google προφανώς δεν είναι τόσο σίγουρη αν το πρόγραμμα περιήγησης είναι ασφαλές, καθώς η μετάβαση αυτή της Microsoft δεν την έχει πείσει.

Όπως εντοπίστηκε στο WindowsLatest, ο γίγαντας του Διαδικτύου άρχισε να εμφανίζει μια προειδοποίηση για τους χρήστες του Microsoft Edge που προσπαθούν να εγκαταστήσουν τις επεκτάσεις του Chrome, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Αυτό το μήνυμα λάθους φαίνεται να εμφανίζεται όταν οι συμβολοσειρές χρήστη-παράγοντα στη διεύθυνση URL υποδεικνύουν ότι ο χρήστης βρίσκεται στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Το Microsoft Edge δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τη Google

Πολλά προγράμματα περιήγησης βασίζονται στον κώδικα Chromium, αλλά μόνο το Chrome της Google υποστηρίζεται επίσημα από την εταιρεία. Ωστόσο, η Google τα έχει αρκετά καλά μαζί με ορισμένους άλλους browsers, συμπεριλαμβανομένων των Vivaldi και Brave.

Γι ‘αυτό αποτελεί έκπληξη και επίσης μια σχετική ανησυχία με το να βλέπεις τη Google να δημιουργεί περιορισμούς και προειδοποιήσεις στον πιθανότατα μεγαλύτερο ανταγωνιστή της χρησιμοποιώντας αμφισβητήσιμες τακτικές για να αποθαρρύνει τους χρήστες να απομακρυνθούν από το Chrome. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Google δεν έχει ακόμη εξηγήσει πώς και γιατί η ασφάλεια του Edge είναι κατώτερη από τη δική της.

Σε απάντηση, ο Edge και άλλοι, όπως ο Vivaldi, αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα προγράμματα περιήγησής τους για να δυσκολέψουν να ανιχνεύσει και να φιλτράρει τους χρήστες με τον τρόπο που κάνει η Google. Ενώ αυτή η πρόσφατη εξέλιξη δεν είναι μια ολοκληρωμένη επίθεση εναντίον της Microsoft, δεν υποστηρίζει ακριβώς τη φύση ανοικτού κώδικα του Chromium.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1