Το Teardown του iPhone 12 Pro Max επιβεβαιώνει υποψίες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας του | TechFreaks

Το Teardown του iPhone 12 Pro Max επιβεβαιώνει υποψίες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας του | TechFreaks


Κάποιος πίσω από έναν λογαριασμό Weibo (μέσω του SeekDevice) άνοιξε το iPhone 12 Pro Max πριν από την κυκλοφορία του αύριο και το teardown αποκάλυψε τη χωρητικότητα της μπαταρίας, κάτι που η Apple δεν αποκαλύπτει ποτέ επίσημα. Η μπαταρία σχήματος L του iPhone 12 Pro Max 6,7 ιντσών έχει χωρητικότητα 3.687 mAh, όπως φημολογείται προηγουμένως.

Η Apple εξοπλίζει τον προκάτοχό της, το iPhone 11 Pro Max, με μεγαλύτερη μπαταρία 3.969 mAh, παρόλο που έχει μικρότερη οθόνη 6,5 ιντσών και είναι μόνο LTE. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά iPhone 12 δεν διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120Hz λόγω ανησυχιών για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δεδομένου ότι το 5G είναι κάτι που τραβάει πολύ μπαταρία η Apple δεν ήθελε να αυξήσει την κατανάλωση προσθέτοντας ένα υψηλό ρυθμό ανανέωσης στο μείγμα. Όλα τα μοντέλα έχουν μικρότερη χωρητικότητα από τα αντίστοιχα του περασμένου έτους, πιθανώς επειδή η Apple βασίζεται στο A14 Bionic της για βελτίωση της απόδοσης ισχύος.

Το τσιπ προφανώς κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 5nm της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η οποία προσφέρει περίπου 15% βελτίωση της απόδοσης ή 30% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας. Τα νέα τηλέφωνα διαθέτουν επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται Smart Data Mode, η οποία αλλάζει αυτόματα μεταξύ 4G και 5G, ανάλογα με την εργασία.

Βάση αυτών, η δοκιμή της μπαταρίας μας έδειξε ότι το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 δεν προσφέρουν ακριβώς τρομερή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς το μεγαλύτερο τηλέφωνο της σειράς το διαχειρίζεται όλο αυτό.

Επιστρέφοντας στο teardown αποκάλυψε επίσης ότι το μέγεθος της μητρικής πλακέτας του iPhone 12 Pro Max είναι το ίδιο με αυτό του iPhone 12 και του iPhone 12 Pro. Μερικά άλλα εσωτερικά αποκαλύφθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά δεν έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Το Teardown του iPhone 12 Pro Max επιβεβαιώνει υποψίες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας τουΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share