Το Xiaomi Mi band 4 πήρε πιστοποίηση και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα | TechFreaks

Το Xiaomi Mi band 4 πήρε πιστοποίηση και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα | TechFreaks


Τον Μάρτιο, είπαμε ότι το Xiaomi Mi Band 3 fitness tracker συνεχίζει να πωλείται με πολύ καλό ρυθμό, γι’ αυτό και η Xiaomi δεν βιάστηκε να κυκλοφορήσει τη συνέχεια του ομολογουμένως πολύ επιτυχημένου fitness tracker. Ένας λόγος για τη μεγάλη ζήτηση είναι η χαμηλή τιμή του wearable. Πωλείται για 26 € στο Banggood, η συσκευή μετράει τον καρδιακό ρυθμό ενός χρήστη, μετρά τον αριθμό των βημάτων που έχει κάνει, παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου και πολλά άλλα.

Αλλά ακόμα και το Mi Band 3 πρέπει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά. Και σήμερα, το DroidShout (μέσω Tech Radar) ανακοίνωσε ότι, μία από τις δύο παραλλαγές Mi Band 4, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες, έλαβε πιστοποίηση από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών της Ταϊβάν (NCC).

mi band 4 leaks2

Το Mi Band 4 που πιστοποιήθηκε έχει τον αριθμό μοντέλου XMSH07HM. αυτή είναι η μονάδα χωρίς υποστήριξη NFC. Μια άλλη έκδοση με τον αριθμό μοντέλου XMSH08HM θα συνοδεύεται από υποστήριξη NFC, πιθανότατα έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την υπηρεσία πληρωμών Xiaomi Pay. Το μοντέλο αυτό θα πωλείται μόνο στην Κίνα. Και οι δύο μονάδες έλαβαν πιστοποίηση τον Μάρτιο από την Bluetooth Special Interest Group, αποκαλύπτοντας ότι το Mi Band 4 θα είναι εξοπλισμένο με Bluetooth 5.0 LE (Low Energy). Το τρέχον μοντέλο χρησιμοποιεί το Bluetooth 4.2 LE.

Η πιστοποίηση NCC περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες της κύριας μονάδας Mi Band 4. Υπήρξε εικασία ότι το Mi Band 4 θα έρθει με ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG), παρόμοιο με αυτό της σειράς Apple Watch 4. Αυτό χρησιμοποιείται για την ανίχνευση καταστάσεων όπως η κολπική μαρμαρυγή (AFib), ένας μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια, θρόμβους αίματος και άλλα, χωρίς όμως να επαληθεύεται κάτι τέτοιο.

Τώρα που το Mi Band 4 αρχίζει να παίρνει πιστοποιήσεις από διάφορους οργανισμούς, η αποκάλυψή του και η τελική απελευθέρωση σίγουρα δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1