φύλλο προδιαγραφών, χαρακτηριστικά, ημερομηνία κυκλοφορίας | TechFreaks

φύλλο προδιαγραφών, χαρακτηριστικά, ημερομηνία κυκλοφορίας | TechFreaks


Η σειρά Samsung Galaxy Note 10 έχει διαρρεύσει εκτενώς από τις αρχές Ιουνίου και σήμερα, με λίγο πάνω από δύο εβδομάδες μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, κάθε τελευταία λεπτομέρεια εμφανίστηκε online δίνοντας μας όλες τις πληροφορίες του νέου smartphone της εταιρίας, τόσο για το φύλλο προδιαγραφών, τα χαρακτηριστικά, τις κάμερες και την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η Samsung έχει σχεδιάσει σημαντικές αναβαθμίσεις φωτογραφικών μηχανών

note 10 cameras panel

Όπως αναφέρθηκε αμέτρητες φορές πριν, το βασικό Galaxy Note 10 μοντέλο θα διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες και η μεγαλύτερη έκδοση θα κερδίσει μία πέμπτη. Μία από αυτές είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος των flagships ενώ οι υπόλοιπες είναι ευθυγραμμισμένες κατακόρυφα στο πίσω μέρος. Ο μπροστά αποτελείται από έναν αισθητήρα 10 megapixel που υποστηρίζει τεχνολογία αυτόματης εστίασης διπλού εικονοστοιχείου, διάφραγμα f / 2,2, HDR10 + και καταγραφή βίντεο 4K στα 30fps.

Ενεργώντας ως η κύρια πίσω κάμερα θα είναι ένας αισθητήρας 12 megapixel που είναι βασικά ο ίδιος με αυτόν του Galaxy S10. Αλλά για να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό, η Samsung το έχει τοποθετήσει με ένα νέο τριών σταδίων μεταβλητό αισθητήρα διαφράγματος που αλλάζει μεταξύ f / 1,5, f / 1,8 και f / 2,4 όταν το απαιτούν οι συνθήκες φωτισμού. Συνδυάζεται με έναν σούπερ ευρυγώνιο σκοπευτή με ανάλυση 16 megapixel και διάφραγμα f / 2,2. Επίσης, υπάρχει ένας αισθητήρας 12 megapixel, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο τηλεφακό που υποστηρίζει 2x οπτικό ζουμ και ένα διάφραγμα f / 2.1, κάτι που θα επιτρέψει αισθητά καλύτερες εικόνες – η κάμερα ζουμ του Galaxy S10 προσφέρει διάφραγμα f/2.4 αλλά δεν συλλαμβάνει τόσο πολύ φως.

Όσον αφορά την πρόσθετη κάμερα στο Galaxy Note 10+, η σημερινή αναφορά δείχνει την παρουσία ενός αισθητήρα Time-of-Flight παρόμοιου με αυτόν που βρίσκεται στο Galaxy S10 5G της Samsung, ο οποίος συλλέγει πρόσθετα δεδομένα βάθους για καλύτερα πορτραίτα και περιεχόμενο AR. Όλες οι πίσω κάμερες θα υποστηρίξουν τα HDR10 +, βελτιστοποιήσεις σκηνών AI, λειτουργία έκκεντρου δράσης και οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν υποστήριξη για καταγραφή βίντεο 4K σε 60fps, καταγραφή βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησης και διάφορες άλλες λειτουργίες όπως το Instagram, το Food, το Hyperlapse και οι συνήθεις λειτουργίες Pro, Panorama και Night.

Ολοκαίνουργιος σχεδιασμός μπροστινού πάνελ και πιο χρήσιμο S Pen

note 10 s stylus

Οι αναβαθμισμένες κάμερες του Galaxy Note 10 θα πρέπει επίσης να ακολουθηθούν και από μια ενημερωμένη οθόνη. Η μικρότερη έκδοση θα διαθέτει μια οθόνη Infinity-O 6,3 ιντσών που θα κυκλοφορεί στην αγορά ως πάνελ «Dynamic AMOLED» και θα προσφέρει ανάλυση Full HD (2280 x 1080p) και πυκνότητα pixel 401ppi. Η μεγαλύτερη έκδοση, από την άλλη πλευρά, διαθέτει ένα πάνελ 6,8 ιντσών που προσφέρει υψηλότερη ανάλυση Quad-HD + (3040 x 1440p) που μεταφράζεται σε πυκνότητα εικονοστοιχείων 498ppi.

Οι ίδιες οι οθόνες θα υποστηρίζουν το περιεχόμενο HDR10 + και καλύπτονται με Corning’s Gorilla Glass 6. Κάτω από όλα αυτά βρίσκεται ένας υπερηχητικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που μοιάζει με αυτόν που βρίσκεται στο Galaxy S10. Οι συσκευές θα υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία προβολής Always-On της Samsung.

Όπως θα περιμένατε από οποιοδήποτε smartphone Galaxy Note, το Note 10 περιλαμβάνει το S Pen. Η ενημερωμένη γραφίδα υποστηρίζει 4096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης και μπορεί να υπερηφανεύεται για πάχος άκρου 0,7 χιλιοστών εκτός από μια λανθάνουσα κατάσταση κάτω από 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Άλλα χαρακτηριστικά θα πρέπει να περιλαμβάνουν Bluetooth, IP68 αντίσταση σε νερό και σκόνη και χειρονομίες «Air Action» που θα επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται στο UI μέσω του S Pen χωρίς να αγγίζουν την οθόνη.

Ταχύτερος επεξεργαστής, μεγάλη αποθήκευση, αλλά καμία υποστήριξη microSD

Προχωρώντας στην εσωτερική πλευρά των πραγμάτων, οι παραλλαγές των ΗΠΑ θα είναι εφοδιασμένες είτε με το Snapdragon 855 είτε με το Snapdragon 855 Plus. Ξεχωριστά, οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα πρέπει να τροφοδοτούνται από το Exynos 9825 της Samsung.

Αυτό το νέο τσιπ είναι χτισμένο στη διαδικασία κατασκευής 7 nanometer και όχι στην εναλλακτική λύση των 8 nanometer που χρησιμοποιείται από το Exynos 9820 του Galaxy S10. Θα πρέπει να εισαγάγει κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις απόδοσηςπου θα επιτευχθούν με τη χρήση δύο πυρήνων υψηλής τεχνολογίας της Samsung σε 2,7 GHz, δύο άλλους χρονομετρημένους στα 2,4 GHz για απαιτητικές καθημερινές εργασίες και τέσσερις πρόσθετους πυρήνες σχεδιασμένους με ARM που χρονομετρούνται στα 1,4 GHz για τις ελαφρώς απλούστερες εργασίες. Η ακριβής αρχιτεκτονική και η GPU που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Samsung εξακολουθεί να είναι άγνωστη.

Στην Ευρώπη, αυτός ο νέος επεξεργαστής πρέπει να προσγειωθεί μαζί με 8GB μνήμης RAM και 256GB εσωτερικής αποθήκευσης στο Galaxy Note 10. Αυτή η διαμόρφωση μπορεί να διαφέρει ανά περιοχή και η Samsung θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να προσφέρει περισσότερα μοντέλα υψηλής ποιότητας. Ανεξάρτητα από την παραλλαγή που επιλέξατε, η μνήμη UFS 3.0 που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο γρήγορη εμπειρία και μπορεί να βρεθεί στο εσωτερικό του OnePlus 7 Pro είναι αναμενόμενη. Όσο για το Galaxy Note 10+, 12GB μνήμης RAM φαίνεται να προσφέρεται ως στάνταρ παράλληλα με 256GB αποθήκευσης.

Όπως και τα πρόσφατα flagship της Samsung, η μεγαλύτερη έκδοση θα συνεχίσει να προσφέρει επέκταση αποθήκευσης microSD. Το βασικό Galaxy Note 10, ωστόσο, δεν θα λάβει την ίδια ρύθμιση και θα παραλείψει την υποστήριξη.  Το τηλέφωνο θα διαθέτει επιπλέον υποστήριξη διπλής SIM εκτός από τα Bluetooth 5.0, NFC και 4G LTE. Εσωτερικά το Note 10 και Note 10 plus φαίνεται να διαθέτουν μπαταρία 3.600mAh και 4.300mAh αντίστοιχα. Το κανονικό μοντέλο θα υποστηρίξει τη γρήγορη φόρτιση 25 W και την ασύρματη φόρτιση 12 W, ενώ η το Plus θα πρέπει να αυξήσει αυτές σε 45 W και 20 W. Και τα δύο μοντέλα Galaxy Note 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν με Android 9 Pie και την τελευταία έκδοση του One UI κατ ‘ευθείαν από το κουτί.

Samsung Galaxy Note 10 ανακοίνωση, ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμολόγηση

Το Samsung Galaxy Note 10 θα κυκλοφορήσει στις 7 Αυγούστου παράλληλα με το μεγαλύτερο Galaxy Note 10+. Οι προκαταρκτικές παραγγελίες για την νέα σειρά Note της Samsung αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την εκδήλωση και θα προηγηθούν της κυκλοφορίας στις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το WinFuture.

Στην Ευρώπη, τα smartphones αναμένεται να πωληθούν στα € 999 και € 1149 αντίστοιχα. Όσον αφορά τα χρώματα, τα smartphones θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο χρώμα και την ασημένιο gradient. Ένα κόκκινο μοντέλο Galaxy Note 10 φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει αν και είναι αρκετά πιθανό ότι θα περιοριστεί σε λίγες αγορές.

ΠερισσότεραΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι το TechFreaks

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1