“Ψεύδη οι εκκρεμείς συντάξεις”! Για αυτό περιμένουν 3 χρόνια… – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

“Ψεύδη οι εκκρεμείς συντάξεις”! Για αυτό περιμένουν 3 χρόνια… – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

[ad_1]

Για «ψεύδη» σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Ο κ. Βρούτσης είναι παντελώς έκθετος, τόσο για το έργο του στο υπουργείο Εργασίας όσο και για τα ψέματα που έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα. Μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης, ο υπουργός Εργασίας οδηγείται σε ένα ακόμη, το οποίο αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις», ανεφέρει, σε γραπτή δήλωσή της, η κ. Αχτσιόγλου και εξηγεί:
«Πρώτον: Η χθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι αποκαλυπτική. Αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις εκκρεμότητες που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για 108.000 κύριες και επικουρικές, μειωμένες κατά 70% σε σχέση με αυτές που είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ο κ. Βρούτσης. Καταρρίπτει, δηλαδή, με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη που διακινεί τόσο καιρό ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 1 εκατομμύριο απλήρωτες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης, σε σημερινή του δήλωση, όχι απλώς δεν απολογείται για τα ψεύδη του αλλά τα επαναλαμβάνει επιχειρώντας τώρα να διαψεύσει πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!
Δεύτερον: Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει ότι από τον Ιούνιο του 2019 και μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, τους 9 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν αυξηθεί κατά 45.000, ενώ η συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνεχίζεται και μετά τον Μάρτιο οδηγώντας σε διπλασιασμό τους. Μέσα σε μόλις δέκα μήνες, λοιπόν, ο κ. Βρούτσης, που επιμένει να καταγγέλλει με ψεύδη τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παράγει έργο, αυξάνει τις εκκρεμείς συντάξεις κατά 50%!
Τρίτον: Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” αποκαλύπτει ένα ακόμη ψέμα του κ. Βρούτση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βρούτσης ωρυόταν για τους δήθεν λάθος επανυπολογισμούς συντάξεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, σήμερα αποδεικνύεται ότι τους ενσωματώνει απολύτως χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ούτε για το τι έλεγε χθες ούτε για το τι πράττει σήμερα».
«Η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων», καταλήγει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.
*Να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμούν σχεδόν 1 εκατ. συντάξεις – και αυτό δεν είναι ψέμα κα Αχτσιόγλου, το παραδέχεστε… για το αν αυξήθηκε ο αριθμός να μας πει τις αλήθειες η ΝΔ- από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα ένσημα του ΟΓΑ δεν μπορούν ακόμη να προσμετρηθούν κα Αχτσιόγλου για χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους γιατί αφήσατε κενά στο Νομοσχέδιο σας… Με στοιχεία από ανθρώπους που τους είχατε και συνεχίζουν βέβαια, και επί ΝΔ, στην αναμονή. Νοιάζεστε αν έχουν να ζήσουν; Δεν φαντάζομαι!
Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σου

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Αφήστε μια απάντηση