6 κρούσματα σε Αθήνα και Κοζάνη, 5 σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

6 κρούσματα σε Αθήνα και Κοζάνη, 5 σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

[ad_1]

Σε 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά, 7 κρούσματα είναι εισερχόμενα, και τα υπόλοιπα 24 ιχνηλατήθηκαν την τελευταία ημέρα σε όλη την Επικράτεια. Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες του ΕΟΔΥ, 4 από τα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρεις ακόμη μεταξύ των επισκεπτών στην Ελλάδα, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο στις Αρχές και έπειτα από μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Συνολικά 24 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα εισαγόμενα στη λίστα. Από αυτά, 6 πολίτες διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ημαθία και 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Νωρίτερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, ανακοινώνονταν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Ο κ. Ρωμιόπουλος σημειώνει ότι ένας είναι κάτοικος Καστοριάς (κάτι που επιβεβαιώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ), τέσσερις κάτοικοι Κοζάνης, τρεις κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Από ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Κοζάνη και Χαλκιδική
Τέλος, από ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατεγράφη τις τελευταίες ώρες στην Καστοριά και τη Χαλκιδική. Σε ό, τι αφορά την περίπτωση της Χαλκιδικής, πρόκειται για 15χρονη που βρισκόταν σε κατασκήνωση στην περιοχή. Κατάγεται από την Ημαθία, όπου και έγινε το τεστ στο Νοσοκομείο της Βέροιας. 

Συνοπτικά, τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατανέμονται ως εξής:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου
τρία (3) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα 
«Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σου

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Αφήστε μια απάντηση