925 σχολικά γεύματα σε μαθητές της Πέλλας, με την αρωγή του Αντώνη Ντιούδη – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας

925 σχολικά γεύματα σε μαθητές της Πέλλας, με την αρωγή του Αντώνη Ντιούδη – Λόγος της Πέλλας | Λόγος της Πέλλας


Η Πέλλα μπαίνει πρώτη φορά στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Εργασίας μέσω του ΟΠΕΚΑ.
Ο βουλευτής, Γιάννης Σηφάκης είχε ζητήσει στη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας αρκετές φορές την ένταξη της Πέλλας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Τελικά κατάφερε (με τη συνεπικουρία του Γιαννιτσιώτη, Αντώνη Ντιούδη προέδρου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων και μέλους του ΔΣ του ΟΠΕΚΑ) να εξασφαλίσει 925 σχολικά γεύματα για τη σχολική χρονιά 2019-2020 σε σχολείων της Πέλλας σε οικισμούς, με κριτήριο το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, κάθε μέρα για όλο το σχολικό έτος δαπάνης 380.000,00 €.


Αφορά φαγητό (μέσω Catering) κύριο γεύμα, ψωμί και φρούτο που δίδεται στα παιδιά περί τις 12:30 το μεσημέρι κάθε σχολική μέρα.
Είναι γνωστόν ότι με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε συνολικό ποσό 44.100.000,00 ευρώ, για το έτος 2020, σχετικά με την «Παροχή υπηρεσιών παρασκευής-συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων (σχολικά γεύματα) σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020», σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Οργανισμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Μοιράσου με τους φίλους σουΕπίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι ο Λόγος της Πέλλας

Ήρθε... για να την ακούσεις!

Share
Tweet
Pin
Share
+1